Журналістка Надія Сухорукова випустила книгу-щоденник «#Маріуполь #Надія»

Журналістка Надія Сухорукова випустила книгу-щоденник «#Маріуполь #Надія»

24 Березня 2023
1120
24 Березня 2023
17:44

Журналістка Надія Сухорукова випустила книгу-щоденник «#Маріуполь #Надія»

1120
Блокадний щоденник маріупольської журналістки Надії Сухорукової став книгою «#Маріуполь #Надія».
Журналістка Надія Сухорукова випустила книгу-щоденник «#Маріуполь #Надія»
Журналістка Надія Сухорукова випустила книгу-щоденник «#Маріуполь #Надія»

Маріупольська журналістка Надія Сухорукова випустила книгу «#Маріуполь #Надія» на базі свого щоденника з обложеного ворогом міста.  Надія Сухорукова писала щоденник у березні-квітні 2022 року, коли Маріуполь захоплювали російські війська, і публікувала тексти у соцмережах. 

Книга вийшла у видавництві Лабораторія за сприяння Об'єднання Українських Продюсерів (ОУП). У книжці відтворена цілісна історія того, що пережили мешканці Маріуполя після вторгнення російської армії у місто. 

На основі щоденників ОУП випустило документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія».

Співзасновник ОУП, співпродюсер книги Володимир Бородянський зазначив, що  необхідно документувати і відкривати очі світові на правду про війну в Україні.

«Ми зняли фільм “Маріуполь. Невтрачена надія” за окупаційним щоденником Надії Сухорукової, його вже подивились у більше ніж 50 країнах. Книга за цим щоденником була органічним продовженням: Надія її написала, друга героїня фільму — Ксенія Каян — переклала її англійською, і ще один герой фільму — графік Данііл Немировський — її проілюстрував. Тепер Ви можете  взяти до рук книжку, написану під час війни і видану під час війни, людьми, які перебувають  всередині війни. Думаю, це унікальний артефакт нашої незламності», — каже Бородянський.

Фільм мав прем’єру в Україні на День незалежності 2022, а потім його показали у понад 50 містах світу  Уривки зі щоденника звучали під час виступу у Європарламенті міністра закордонних справ Латвії Едгара Рінкевича і на благодійному вечорі на підтримку України в Британії у виконанні британської акторки Грети Белламасіної.

За його мотивами литовський режисер Андрюс Саулюс поставив виставу у Вільнюському драматичному театрі. Уривки публікувалися на платформі «Відкрита демократія» (Велика Британія), у багатьох світових і українських виданнях.

Фото: ОУП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
15.08.2023 09:00
Олег Чорний
для «Детектора медіа»
2 528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду