Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)

Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)

4 Травня 2023
4342
4 Травня 2023
17:59

Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)

4342
Вищий антикорупційний суд заарештував міського голову Одеси у справі про завод «Краян».
Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)
Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взято під варту у справі про завод «Краян». Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає hromadske.

Наразі Вищий антикорупційний суд відправив Труханова під варту на 60 днів з альтернативою внесення 13 мільйонів 420 тисяч грн застави, яка може бути здійснена протягом п’яти робочих днів.

У разі внесення застави Труханов має виконувати низку обов’язків: не відлучатися з місця проживання, прибувати до слідчого, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Відомо, що обвинуваченого взяли під варту в залі суду. 

У коментарі «Суспільному» адвокат Труханова Олександр Лисак повідомив про те, що він планує зранку 5 травня подавати апеляцію. Водночас, як зазначив захист, вносити заставу за одеського мера не будуть.

«Звісно, рішенням не задоволенні. Є право оскаржити і це добре. Це ж не те що було попереднє рішення, де не можна оскаржити. Хай апеляцію подивляться, чи були підстави для зміни запобіжного заходу і застосування такого запобіжного заходу найсуворішого», — сказав Лисак.

Нагадаємо, слідство обвинувачує Геннадія Труханова та інших осіб у заволодінні понад 92 млн грн бюджету через схему придбання в комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

З 2018 року ця справа розглядалась у Малиновському районному суді міста Одеса, а вже в липні 2019-го суд оголосив виправдувальний вирок Труханову та іншим обвинуваченим. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу. У лютому 2021-го справи скерували на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Фото: Геннадій Труханов/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду