Труханов вийшов із СІЗО, за нього внесли 13,42 млн гривень застави

Труханов вийшов із СІЗО, за нього внесли 13,42 млн гривень застави

5 Травня 2023
2395
5 Травня 2023
19:25

Труханов вийшов із СІЗО, за нього внесли 13,42 млн гривень застави

2395
Слідство обвинувачує Геннадія Труханова та інших осіб у заволодінні понад 92 млн гривень бюджету.
Труханов вийшов із СІЗО, за нього внесли 13,42 млн гривень застави
Труханов вийшов із СІЗО, за нього внесли 13,42 млн гривень застави

У п'ятницю, 5 травня, за мера Одеси Геннадія Труханова внесли заставу в розмірі 13,42 млн гривень. 4 травня Труханова заарештували на 60 днів у межах справи про завод «Краян».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила агенції Інтерфакс-Українащо міський голова Одеси Геннадій Труханов вийшов із СІЗО після внесення застави. У прокуратурі не уточнили, хто саме її вніс.

Як повідомляє Суспільне, заставу вніс депутат Одеської облради від фракції «Довіряй ділам» Дмитро Танцюра.

«Це мої особисті, задекларовані кошти, з яких сплачені податки. Гроші вже зайшли, я отримав листа з ВАКСу», — розповів Танцюра.

Після внесення застави Труханов має виконувати низку зобов’язань: не відлучатися з місця проживання, прибувати до слідчого, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

4 травня адвокат Труханова Олександр Лисак заявляв про намір подавати апеляцію на арешт, водночас захисник мера казав, що вносити заставу за підзахисного не будуть.

Нагадаємо, слідство обвинувачує Геннадія Труханова та інших осіб у заволодінні понад 92 млн грн бюджету через схему придбання в комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

З 2018 року ця справа розглядалась у Малиновському районному суді міста Одеса, а вже в липні 2019-го суд оголосив виправдувальний вирок Труханову та іншим обвинуваченим. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу. У лютому 2021-го справи скерували на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду