detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.05.2023 17:59
Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)
Одеського мера Геннадія Труханова взяли під варту (ОНОВЛЕНО)
Вищий антикорупційний суд заарештував міського голову Одеси у справі про завод «Краян».

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взято під варту у справі про завод «Краян». Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає hromadske.

Наразі Вищий антикорупційний суд відправив Труханова під варту на 60 днів з альтернативою внесення 13 мільйонів 420 тисяч грн застави, яка може бути здійснена протягом п’яти робочих днів.

У разі внесення застави Труханов має виконувати низку обов’язків: не відлучатися з місця проживання, прибувати до слідчого, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Відомо, що обвинуваченого взяли під варту в залі суду. 

У коментарі «Суспільному» адвокат Труханова Олександр Лисак повідомив про те, що він планує зранку 5 травня подавати апеляцію. Водночас, як зазначив захист, вносити заставу за одеського мера не будуть.

«Звісно, рішенням не задоволенні. Є право оскаржити і це добре. Це ж не те що було попереднє рішення, де не можна оскаржити. Хай апеляцію подивляться, чи були підстави для зміни запобіжного заходу і застосування такого запобіжного заходу найсуворішого», — сказав Лисак.

Нагадаємо, слідство обвинувачує Геннадія Труханова та інших осіб у заволодінні понад 92 млн грн бюджету через схему придбання в комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

З 2018 року ця справа розглядалась у Малиновському районному суді міста Одеса, а вже в липні 2019-го суд оголосив виправдувальний вирок Труханову та іншим обвинуваченим. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу. У лютому 2021-го справи скерували на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Фото: Геннадій Труханов/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY