Ольга Мирович, «Львівський медіафорум»: LMF 2023 відбудеться на новій локації і в оновленому форматі

Ольга Мирович, «Львівський медіафорум»: LMF 2023 відбудеться на новій локації і в оновленому форматі

4 Травня 2023
948
4 Травня 2023
14:20

Ольга Мирович, «Львівський медіафорум»: LMF 2023 відбудеться на новій локації і в оновленому форматі

948
Ольга Мирович: З огляду на локацію ми мусимо обмежити кількість учасників, які долучаться наживо.
Ольга Мирович, «Львівський медіафорум»: LMF 2023 відбудеться на новій локації і в оновленому форматі
Ольга Мирович, «Львівський медіафорум»: LMF 2023 відбудеться на новій локації і в оновленому форматі

Керівниця громадської організації «Львівський медіафорум» Ольга Мирович повідомила, що LMF 2023 відбудеться  25–27 травня на новій локації і в оновленому форматі.  

В ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» Мирович розповіла, що це буде безпечне й водночас зручне укриття у Львові, обладнане всім необхідним, щоб присутні почувалися комфортно.

«З огляду на локацію ми мусимо обмежити кількість учасників, які долучаться наживо. Якщо у звичному форматі Медіафорум мав понад тисячу учасників, то цього року — значно менше: щонайбільше триста п’ятдесят — чотириста осіб. Тому ми вирішили відмовитись від продажу квитків: вхід — лише за запрошеннями. Але оскільки ми змушені зібрати менше людей, то використаємо цей камерний формат, щоб до дискусій були долучені не лише спікери, а й учасники», — каже Ольга Мирович.

За її словами, наразі не можна оприлюднити імен усіх спікерів і спікерок, але кількох назвати вже є можливість, серед них:  

  • Джанін ді Джованні, письменниця, військова кореспондентка, керівниця The Reckoning Project, яка нині фіксує воєнні злочини в Україні;
  • Пітер Померанцев, журналіст, спеціаліст із медіа та пропаганди в сучасній Росії, професор Інституту глобальних питань Лондонської школи економіки;
  • Наталка Гуменюк, журналістка, співзасновниця та виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, завдяки якій матеріали українських журналістів з’являються на обкладинках та перших шпальтах Time, The Guardian, The Washington Post, Die Zeit, The New York Times;
  • Сергій Сумлєнний, політолог, експерт з питань Східної Європи, директор центру European Resilience Initiative Center у Берліні.

Більше імен «Львівський медіафорум» обіцяє оприлюднити ближче до події.

«Одним із завдань є адвокація України в міжнародних професійних колах. Саме тому ми намагаємось збалансувати склад спікерів та учасників так, щоб серед них були не лише ті, хто нас безумовно підтримує, а й помірковані скептики. Крім того, це нагода для українського громадянського суспільства зробити zoom out і краще зрозуміти логіку десижнмейкерів та експертів з країн Європи та США, наблизитись до розуміння того, як нам знаходити точки перетину та спільні рішення. Важливими стануть також питання відбудови й пошук відповідей на те, якою вона має бути, хто повинен брати в ній участь та як будувати суспільний діалог навколо неї», — каже Мирович.

Також LMF у 2023 році хоче off the records обговорити з українськими колегами формування «one voice» України на міжнародній арені й пошук консенсусу всередині суспільства.  

Для тих, хто не зможе долучитись до конференції, буде пряма трансляція подій із можливістю ставити запитання спікерам. Згодом будуть оприлюднені записи виступів і дискусій, що відбудуться на LMF 2023.   

Щоб стати учасником  LMF 2023, необхідно написати на електронну скриньку info@lvivmediaforum.com. Організатори обіцяють сконтактувати й повідомити, чи є змога долучитись до події наживо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
948
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду