«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів

«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів

11 Квітня 2023
875
11 Квітня 2023
19:52

«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів

875
Створенню посібника передувала серія онлайн-тренінгів для українських медіа.
«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів
«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів

Львівський медіафорум разом із Google створили посібник про те, як медіа ефективно працювати з інструментами технологічного гіганта. Посібник уклали після серії тренінгів для українських медіа.

«Наприкінці 2022 року ми налагодили пряму співпрацю з Google News Initiative, аби оперативно відповідати на виклики, які стоять перед українськими медіа і навчити редакції максимально продуктивно використовувати інструменти Google. Аби пояснити роботу механізмів та полегшити роботу із сервісами Google, ми провели чотири онлайн-тренінги для регіональних та нішевих медіа. Результатом співпраці та навчання став посібник, доступний для всіх українських журналістів», — розповіла голова проєктного відділу Львівського медіафоруму Ангеліна Стець.

За її інформацією, посібник створено на основі онлайн-тренінгів, які Google та Львівський медіафорум провели для національних, регіональних та нішевих медіа: New Voice, LIGA.net, Texty, Forbes Ukraine, The Ukrainians / Reporters, Ukraїner, Рубрика, Varosh, Накипіло, Suspilne, Слідство.Інфо, 0629.com.ua, Свідомі, The Babel, Speka, Was Media, Bird in Flight, 24 Канал, Куншт, Слух, DOU, The Village, Vox Ukraine та ШоТам.

До посібника увійшли рекомендації і лайфхаки, що стали результатом багаторічних досліджень і експертизи фахівців і фахівчинь Google:

  • Як залучати читачів: інструменти від Google News Initiative.
  • Монетизація: нові можливості для збільшення доходів українських медіа.
  • Лайфхаки для роботи з YouTube.
  • Інструменти Google та інші корисні сервіси для верифікації інформації.

Завантажити посібник можна за посиланням. Поширювати посібник можна, передрук повного зібрання або його частин можливий з посиланням на першоджерело й автора, повідомили в ГО «Львівський медіафорум».

Нагадаємо, компанії Google і YouTube у листопаді 2022 року оголосили про надання гранту в розмірі 13,2 мільйона доларів Міжнародній мережі перевірки фактів (IFCN) для створення Глобального фонду перевірки фактів. Мета полягає в тому, щоб підтримати 135 організацій мережі з перевірки фактів у 65 країнах.

Фото: LvivMediaforum / facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
875
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду