СБУ висунула підозру пропагандисту Ігорю Дусю

СБУ висунула підозру пропагандисту Ігорю Дусю

19 Квітня 2023
1216
19 Квітня 2023
16:35

СБУ висунула підозру пропагандисту Ігорю Дусю

1216
Дусь був радником ексватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркіна і публічно заперечував існування української державності.
СБУ висунула підозру пропагандисту Ігорю Дусю
СБУ висунула підозру пропагандисту Ігорю Дусю

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру «підсанкційному пропагандисту» Ігорю Дусю, який був радником колишнього ватажка бойовиків угруповання «ДНР» Ігоря Гіркіна (псевдо Стрєлков).

За повідомленням СБУ, Дусь у 2014 році був радником російського терориста Стрєлкова-Гіркіна. Наразі він позиціонує себе як «православний публіцист» і очолює громадську організацію «Народний собор», яка є українською «філією» однойменного російського об’єднання під егідою Російської православної церкви.

За інформацією СБУ, після окупації Криму Росією Дусь виїхав на півострів, де регулярно відвідував ефіри російських телеканалів, де виступав у ролі «політичного» або «релігійного» експерта і виправдовував агресію проти України.

Після повномасштабного вторгнення, як пише СБУ, Дусь уже в Москві публічно вихваляв учасників російських окупаційних угруповань і закликав бійців ЗСУ не чинити спротив загарбникам. «Крім того, він активно «розганяв» наративи Кремля щодо «утисків» представників УПЦ (МП) і вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха Кирила», – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями: колабораційна діяльність та зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України. Нині Ігор Дусь перебуває на території Росії.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораційній діяльності пропагандистці з підконтрольного угрупованню «ДНР» сайту «Мост».

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1216
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду