СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука

СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука

12 Квітня 2023
1893
12 Квітня 2023
14:25

СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука

1893
СБУ: Затриманий «розкручував» образ Медведчука як «миротворця», якого «чують» у Москві, і публікувався на пропагандистських платформах. За даними ЗМІ, йдеться про Олексія Куракіна.
СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука
СБУ затримала у Хмельницькому одного з піарників Медведчука

Служба безпеки затримала у Хмельницькому проросійського пропагандиста, що допомагав агресору у війні проти України і входив до пулу політичних піарників колишнього нардепа Віктора Медведчука. Про це повідомила пресслужба відомства.

За інформацією джерел «Української правди» та LIGA.net в правоохоронних органах, йдеться про Олексія Куракіна.

В СБУ стверджують, що до початку повномасштабного вторгнення чоловік входив до пулу політичних піарників, які працювали на підозрюваного у держзраді екснардепа від забороненої партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука.

Затриманий «розкручував» медійний образ політика як «миротворця», якого нібито «чують» у Москві, і регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

На початку 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», зареєстроване у тимчасово окупованому Криму. 

З початком повномасштабної агресії РФ пропагандист жив у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, у яких сумнівався у існуванні української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також він дискредитував Сили оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні, повідомляють у спецслужбі.

В СБУ зазначили, що лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності затриманого.

Під час обшуків за місцем його проживання у Хмельницькому правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував для злочину.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Нині чоловік під вартою без права на заставу.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському «політологу» Олександру Лазарєву, який входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, Мураєва та Шарія.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду