Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію Росії у Раді Безпеки ООН

Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію Росії у Раді Безпеки ООН

5 Квітня 2023
2132
5 Квітня 2023
11:49

Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію Росії у Раді Безпеки ООН

2132
На зустрічі планувався виступ уповноваженої президента РФ з прав дітей Марії Львової-Бєлової про депортацію українських дітей до Росії.
Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію Росії у Раді Безпеки ООН
Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію Росії у Раді Безпеки ООН

Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію неофіційного засідання Радбезу, яке збирались присвятити темі депортації українських дітей до Росії. Про це пише «Бабель» із посиланням на публікацію The New York Times.

Як пояснило британське представництво при ООН, рішення заблокувати онлайн-трансляцію було ухвалено, оскільки Росія призначила свою уповноважену з прав дітей Марію Львову-Бєлову виступити на зустрічі. Нагадаємо, вона, як і президент РФ Володимир Путін, отримала ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду через депортацію українських дітей.

«Їй не слід надавати платформу ООН для поширення дезінформації. Якщо вона хоче відзвітувати про свої дії, вона може зробити це у Гаазі», — заявило британське представництво.

«Розвіяти навмисно спотворену розповідь західних ЗМІ та деяких країн про те, як Росія поводиться з українськими дітьми» — так росіяни анонсували зустріч, де мала виступити Львова-Бєлова. Крім неї, на засіданні мали виступити ще чотири російських чиновники, які займаються питанням дітей. Один із них — російський радник із гуманітарних питань в офісі Львової-Бєлової, а троє — місцеві чиновники з питань захисту дітей з окупованого Донецька.

Блокування прямої трансляції неофіційного засідання Ради Безпеки — це вкрай рідкісний крок. Минулого місяця Китай заблокував трансляцію неофіційного засідання ООН щодо порушень у Північній Кореї. Це був перший випадок, коли хтось із членів Ради заперечував проти онлайн-трансляції, для якої потрібен дозвіл усіх 15 членів Радбезу.

Нагадаємо, 1 квітня 2023 року Росія почала головувати в Раді Безпеки ООН. За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, країна, яка здійснює воєнні злочини та бомбить мирні міста, не може виконувати роль голови у Раді Безпеки ООН. «Досить ґвалтувати правосуддя та гнобити Статут ООН!», — заявив він.

У липні 2022 року близько 50 членів Радбезу виступили із спільною заявою про те, що Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2132
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду