Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації – заява

Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації – заява

12 Липня 2022
1158
12 Липня 2022
12:45

Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації – заява

1158
Члени Радбезу ООН: «Ми відкидаємо постійні спроби Росії спотворити історію для власних політичних цілей і популяризувати надзвичайно шкідливі неправдиві наративи та дезінформацію про сусідні країни».
Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації – заява
Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації – заява

Росія зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації. Про це йдеться в спільній заяві близько 50 членів Радбезу за підсумками зустрічі 11 липня, ініційованої Росією.

«Ми засуджуємо Росію за те, що вона знову зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації. Ми відкидаємо постійні спроби Росії спотворити історію для власних політичних цілей і популяризувати надзвичайно шкідливі неправдиві наративи та дезінформацію про сусідні країни, включно з наклеюванням на інших ярликів «неофашистів» і «неонацистів» без жодних підстав. Питання зростання глобального неонацизму та антисемітизму заслуговують на змістовне та конструктивне обговорення. Нам шкода, що це не було наміром Росії сьогодні, і багато разів вона проводила такі зустрічі на ту саму тему», – йдеться в заяві.

Члени Радбезу ООН зазначили, що ця неформальна зустріч стала «ще однією цинічною та прозорою спробою Росії виправдати своє неспровоковане, повномасштабне та незаконне вторгнення в Україну». Також вони назвали цю зустріч спробою Росії відвернути увагу міжнародної спільноти від «кричущих порушень Росією Статуту ООН та інших норм міжнародного права, включаючи постійні порушення нею міжнародного права в галузі прав людини в РФ та нестримні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права в Україні».

«Ми знову закликаємо Росію припинити ворожі кампанії з дезінформації проти України, припинити жорстоку та навмисну ​​агресивну війну та негайно, повністю та беззастережно вивести свої сили та техніку з території України. Ми продовжуватимемо підтримувати міжнародний мир і безпеку, а також захищати права людини та основні свободи, включно зі свободою вираження думок, і верховенство права», – зазначили в Радбезі.

Заяву підписали Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Хорватія, Республіка Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Гватемала, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Республіка Молдова, Монако, Чорногорія, Північна Македонія, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Палау, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Україна, Велика Британія, США та Європейський Союз.

Нагадаємо, у Великій Британії готують новий закон для протидії російській дезінформації в інтернеті.

Ілюстрація: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1158
Читайте також
11.07.2022 12:00
Іра Рябоштан
Олексій Півторак
Ольга Білоусенко
«Детектор медіа»
9 570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду