detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.04.2023 20:37
У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського
У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського
Дівчину взяли під варту до 2 червня.

Басманний районний суд Москви задовольнив клопотання слідства про арешт Дарії Трепової. Її затримали в справі про вибух у Санкт-Петербурзі, внаслідок якого загинув російський «воєнкор» Владлен Татарський. Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на повідомлення пресслужби судів Москви у телеграмі.

Як відомо, судове засідання відбулося в закритому режимі. Трепову взяли під варту на два місяці, до 2 червня. 

Раніше слідчий комітет Росії висунув обвинувачення у скоєнні теракту Дар'ї Треповій. Їй інкримінують злочин за двома статтями Кримінального кодексу РФ — «терористичний акт, скоєний організованою групою, що спричинив умисне заподіяння смерті людині» та «незаконне носіння вибухових пристроїв, вчинене організованою групою».

Нагадаємо, 2 квітня в Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе «Стрит-бар», внаслідок чого загинув російський «воєнкор» Владлен Татарський, у якого там був творчий вечір. 

Справжнє ім'я колаборанта Владлена Татарського, родом з Макіївки — Максим Фомін. До початку російсько-української війни він декілька років провів у в'язниці в Горливці за грабіж, однак у 2014 році опинився на свободі після того, як в'язниця потрапила під обстріл. Так, він долучився до збройних формувань бойовиків, воював, зокрема, під керівництвом Ігоря Безлера, а потім «був змушений перейти на службу» в підрозділ терористичної організації «ЛНР».

З початку повномасштабного вторгнення Фомін-Татарський публікував дописи про війну, у яких  підтримував російську армію. Перебував під санкціями України за поширення російської пропаганди та виправдання агресії РФ проти України. Закликав завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, щоб «не працювали лікарні й померло більше українців».

Національний антитерористичний комітет (НАК) Росії звинуватив українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в убивстві колаборанта і пропагандиста Максима Фоміна.

За словами НАК, затримана Дарія Трепова, яку називають виконавицею вбивства, є прихильницею Фонду боротьби з корупцією. 

Раніше російські державні ЗМІ повідомили, що слідчі органи РФ встановили особи підозрюваних у вбивстві Фоміна. Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею «вбивство».

Слідчі вважають, що вибух у кафе, що спричинив загибель Татарського, нібито вчинила 26-річна мешканка Санкт-Петербурга Дарія Трепова, яка принесла в кафе, де виступав Татарський, коробку зі статуеткою з вмонтованим вибуховим пристроєм.

Наразі їй загрожує до 25 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві.

Фото: пресслужба судів Москви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY