Чернігівський бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам телеканалу «Дитинець»

Чернігівський бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам телеканалу «Дитинець»

30 Березня 2023
2897
30 Березня 2023
19:16

Чернігівський бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам телеканалу «Дитинець»

2897
Наразі поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).
Чернігівський бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам телеканалу «Дитинець»
Чернігівський бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам телеканалу «Дитинець»

У четвер, 30 березня, в Чернігові знімальній групі місцевого телеканалу «Дитинець» розбили камеру під час зйомки в кафе в центрі міста. За словами журналістки Наталії Мєдвєдєвої, це зробив чернігівський бізнесмен й екскандидат у депутати міськради від партії «Слуга народу» Сергій Берестовий. Про це повідомило Суспільне. 

Як каже Мєдвєдєва, журналісти хотіли взяти коментар у депутата міської ради від «Слуги народу» Юрія Тарасовця, оскільки він був відсутній на засіданні сесії.

«Ми випадково дізналися, що Юрій Тарасовець, замість того, щоб бути на сесії, знаходиться у цьому закладі. Приїхали сюди запитати його, чому він не на сесії», — сказала журналістка.

Вона додала, що разом з Тарасовцем у кафе знаходився Сергій Берестовий. Зайшовши в заклад з камерою, знімальна група каналу побачила, як Юрій почав тікати. Водночас інший чоловік, «дуже схожий на Сергія Берестового», намагався зламати техніку журналістів.

Мєдвєдєва встигла зняти на телефон, як чоловік погрожував їм розбити відеокамеру: «Я питаю, чого ти мене знімаєш? Хочеш, я зламаю твою камеру? Камеру викинь свою! Я фізична особа, чому ви мене знімаєте? Ви чому мене знімаєте?». 

Сергій Берестовий відмовився коментувати Суспільному ситуацію телефоном та запропонував зустрітися наступного дня.

За фактом нападу на знімальну групу поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів.

За даними поліції, близько 13-ї години до правоохоронців звернулася знімальна група чернігівського телеканалу з заявою про те, що під час знімання в кафе в центрі міста один з відвідувачів пошкодив їхню відеокамеру. Поліцейські опитали учасників та свідків інциденту. 

Наразі відкрито провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Її санкція передбачає штраф, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 30 березня представники УПЦ МП провели у Лаврі богослужіння, яке транслювалося у прямому етері у соцмережах.

Митрополит УПЦ МП Павло поводився агресивно під час розмови з журналістами та погрожував медійникам побити палицею їхні камери. Зокрема, Павло намагався вибити мікрофон в кореспондентки каналу «Еспресо» Валерії Пашко та штовхнув її. 

Водночас, священник УПЦ МП на території Лаври штовхнув журналістку Суспільного, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора.  

Наразі поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської Лаври. 

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду