У США заарештували журналіста за «порушення тиші» під час виступу губернатора (ВІДЕО)

У США заарештували журналіста за «порушення тиші» під час виступу губернатора (ВІДЕО)

9 Лютого 2023
1354

У США заарештували журналіста за «порушення тиші» під час виступу губернатора (ВІДЕО)

1354
Журналіст Еван Ламберт під час пресконференції губернатора Огайо вийшов в прямий етер телеканалу.
У США заарештували журналіста за «порушення тиші» під час виступу губернатора (ВІДЕО)
У США заарештували журналіста за «порушення тиші» під час виступу губернатора (ВІДЕО)

Американського репортера Евана Ламберта, який в прямому етері висвітлював пресконференцію губернатора штату Огайо, заарештувала поліція через те, що він буцімто порушував тишу під час виступу посадовця. Про це повідомляє The New York Times.

У п'ятницю ввечері в містечку Східна Палестина в штаті Огайо зійшов з рейок потяг, що спричинило велику пожежу в місті з 4700 жителями та викид токсичних парів. Влада наказала жителям цього району евакуюватися. Повідомлень про постраждалих або загиблих з рейок не надходило.

В середу репортер кабельного каналу NewsNation Еван Ламберт чекав на початок пресконференції щодо ситуації з потягом в Східній Палестині. Пресконференція губернатора штату мала відбутись в місцевій гімназії о 15:00, але її відклали приблизно до 17:00. Однак цей час збігався із запланованим виходом репортера у прямий етер телеканалу.

Ламберт вийшов на пряме включення близько 5 вечора. Він став подалі від трибуни для офіційних осіб і тихо повідомляв новини,  запевняють у телекомпанії.

«Він завершив своє включення, щойно зрозумів, що говорить губернатор», — сказав голова вашингтонського бюро NewsNation Майк Вікейра, додавши, що пан Ламберт також хотів почути, що скажуть офіційні особи.

Коли губернатор Майк ДеВайн повідомив, що мешканцям дозволять повернутися додому, представники місцевих правоохоронних органів підійшли до Ламберта і сказали йому, що «не можна говорити, коли говорить губернатор.

На відео телеканалу WKYC Studios чути, як Ламберт відповів поліції: «Я роблю свою роботу».

Після того поліцейські оточили його і не чіпаючи вивели до коридору, де поклали його на землю на живіт. Інцидент був зафіксований на відео.

 

У в’язниці округу Колумбіана повідомили, що Ламберта звинуватили в хуліганстві та злочинному проникненні. Місцевий офіцер сказав, що Ламберта протримають у в'язниці всю ніч і доставлять до суду наступного дня вранці.

Однак вже цього ж дня, у середу ввечері, репортера звільнили з в'язниці, і вже через кілька хвилин після звільнення його телеканал транслював інтерв'ю з ним.

«Жоден журналіст не очікує бути заарештованим, коли виконує свою роботу», — сказав Ламберт, зазначивши, що він не може детально говорити про цей епізод, оскільки звинувачення ще не висунуті.

Наразі невідомо, які органи були причетні до арешту. Департамент поліції Східної Палестини та офіс шерифа округу Колумбіяна не відповіли на телефонні дзвінки з проханням прокоментувати ситуацію.

«Я розлючений, я обурений — я не вірю, що таке може статися десь в Америці. Мене шокує те, що правоохоронні органи настільки зневажають право преси повідомляти про діяльність, коментарі та політику державних службовців, особливо під час кризи», — сказав голова вашингтонського бюро NewsNation Майк Вікейра.

Коли інші репортери на прес-конференції запитали про епізод, губернатор ДеВайн сказав, що він завжди дозволяв репортерам спілкуватися з глядачами в прямому ефірі під час його виступів. «Якщо комусь заборонили це робити, це було неправильно. Я цього не наказував і точно не хотів би такого бачити», — сказав він.

Фото: скриншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду