Актор Шон Пенн залишив свій «Оскар» в Україні до перемоги над Росією

Актор Шон Пенн залишив свій «Оскар» в Україні до перемоги над Росією

9 Листопада 2022
1846
9 Листопада 2022
09:37

Актор Шон Пенн залишив свій «Оскар» в Україні до перемоги над Росією

1846
Разом з президентом Зеленським він відвідав Алею сміливості, де розташована його іменна табличка.
Актор Шон Пенн залишив свій «Оскар» в Україні до перемоги над Росією
Актор Шон Пенн залишив свій «Оскар» в Україні до перемоги над Росією

Американський актор і кінорежисер Шон Пенн уже втретє за час повномасштабної війни відвідує Україну. Цього разу він привіз до Києва статуетку «Оскар», яка залишиться в країні до перемоги над Росією.

Про візит Пенна повідомив президент Володимир Зеленський у Facebook.

«Цього разу наша зустріч була особливою. Шон привіз свою статуетку «Оскара» як символ віри в перемогу нашої країни. Вона перебуватиме в Україні до закінчення війни», — написав президент.

Зеленський вручив Пенну орден «За заслуги» ІІІ ступеня та подякував «за щиру підтримку та вагомий внесок у популяризацію України у світі».

Пізніше Шон Пенн та Володимир Зеленський відвідали Алею сміливості на площі Конституції у Києві. На ній поруч з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, є й іменна табличка актора. За словами Зеленського, Алея сміливості починається саме з таблички, присвяченої Шону Пенну, адже він відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого.

«Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною із самого початку», — сказав президент.

Пенн також розповів, що продовжує роботу над своїм фільмом про Україну.

Шон Пенн — американський актор та кінорежисер. Лауреат премії «Оскар» 2004 року за роль у фільмі «Таємнича річка» та 2009 року — за роль у фільмі «Гарві Мілк».

Це вже третій візит актора до України за час повномасштабного вторгнення Росії.

Ще 2021 року Шон Пенн вирішив знімати документальний фільм про війну на сході України. 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Шон Пенн приїхав до Києва.

Наприкінці березня Шон приїхав на Львівщину, щоб налагодити роботу своєї благодійної організації в Україні. У Кракові режисер уклав гуманітарний контракт із мером Яцеком Майхровським, аби допомагати біженцям.

Володимир Зеленський та Шон Пенн вже зустрічались у червні. Тоді президент подякував кінорежисеру за підтримку України.

У серпні Шон Пенн був серед низки іноземних митців, яких президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами.

У вересні актору заборонили в'їзд до Росії.

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1846
Читайте також
24.01.2023 17:38
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду