Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів

Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів

19 Березня 2023
1115
19 Березня 2023
10:20

Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів

1115
За словами прем'єр-міністра, Міносвіти очолить Оксен Лісовий, а Мінстратегпром — Олександр Камишін.
Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів
Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів

Міністром освіти планують призначити директора Малої академії наук Оксена Лісового, а посаду міністра стратегічних галузей промисловості обійме ексголова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі. Про зареєстровану заяву про відставку Сергія Шкарлета також написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, наступного тижня планують такі кадрові зміни в Уряді: 

  • Звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета;
  • Призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового;
  • Звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна;
  • Призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

За словами Дениса Шмигаля, віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров також буде опікуватися ще кількома напрямками, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

Як відомо, Оксен Лісовий — директор Національного центру «Мала академія наук України» і доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

У 2012 році Лісовий отримав ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році — звання доцента.

У 2021 році отримав звання «Заслужений працівник освіти України».

Олександр Камишін повідомив про те, що йде з посади голови правління «Укрзалізниці» 27 лютого. Тоді він також казав, що очолить офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі.

Нагадаємо, 17 березня  «Українська правда» повідомила з посиланням на трьох співрозмовників в органах влади про те, що Сергій Шкарлет подасть у відставку з посади міністра освіти та науки України.

За даними джерел «УП», як кандидатів на посаду міністра розглядають директора Малої академії наук Оксена Лісового чи деканку факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інну Ящук.

Фото: Оксен Лісовий/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1115
Читайте також
16.02.2023 09:00
Анастасія Платонова
«Детектор медіа»
3 202
15.01.2023 10:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду