Комітет Верховної Ради підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки

Комітет Верховної Ради підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки

21 Березня 2023
1711
21 Березня 2023
11:08

Комітет Верховної Ради підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки

1711
Рішення у комітеті прийняли одноголосно.
Комітет Верховної Ради підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки
Комітет Верховної Ради підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти та науки.

Рішення прийняли одноголосно, повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

За інформацією NV, Оксен Лісовий народився 21 липня 1972 року на Київщині в родині дисидентів Василя і Віри Лісових. За два тижні до його народження радянська влада заарештувала його батька, який виступив з відкритим листом на захист шістдесятників, а мати за це звільнили з роботи в Інституті педагогіки. Василь Лісовий провів у таборах та засланні 11 років до липня 1983-го.

Оксен Лісовий з 2010 року обіймає посаду директора Національного центру Мала академія наук України (МАН). За даними НАН, він має ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році отримав вчене звання доцента.

У 2012 році Лісовий став лауреатом Державної премії України в галузі освіти, у 2021-му отримав почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

У вересні 2020 року спільно з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював створення першого в Україні Музею науки, який відкрили на ВДНГ у Києві.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 березня проголосувала за відставку трьох міністрів, зокрема міністра освіти й науки Сергія Шкарлета. Крім нього, у відставку пішли віце-прем'єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, а також міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

Раніше перестановки в уряді, як і призначення Оксена Лісового, анонсував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Про те, що Сергій Шкарлет подасть у відставку, ще 17 березня  повідомила «Українська правда» з посиланням на трьох співрозмовників в органах влади.

Зранку 20 березня Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій підтримав відставку міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, повідомила секретарка комітету Наталія Піпа. 

Сергій Шкарлет очолював Міністерство освіти і науки з грудня 2020 року (з червня 2020-го у статусі т.в.о.). Тоді ж, у червні 2020-го, етичний комітет Національного агентства із забезпечення якості освіти виявив плагіат у чотирьох наукових публікаціях Сергія Шкарлета — запозичення без посилання на джерело. Наявність плагіату підтвердили також незалежні міжнародні експерти.

Міністр на це заявляв, що у нього є чимало запитань до Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зокрема й до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

У квітні 2021-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Нацагентства, яке встановило в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат.

Фото: Вікна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду