ЗМІ: Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти й науки

ЗМІ: Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти й науки

17 Березня 2023
4650
17 Березня 2023
19:32

ЗМІ: Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти й науки

4650
Протягом майже трьох років на посаді громадськість неодноразово закликала до відставки міністра, а у його наукових роботах виявили плагіат.
ЗМІ: Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти й науки
ЗМІ: Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти й науки

Сергій Шкарлет подасть у відставку з посади міністра освіти та науки України. Про це повідомили три співрозмовники «Української правди» в органах влади, а також джерела УНН.

Інформацію про відставку Шкарлета «УП» підтвердили у Кабінеті міністрів, Офісі Президента й Верховній Раді.

Заяву про відставку з посади міністра Шкарлет, ймовірно, подасть у п’ятницю 17 березня.

Сам міністр на дзвінки журналістів «УП» не відповів і письмово теж не прокоментував цю інформацію. 

Як повідомив співрозмовник УНН, рішення про відставку Шкарлета ухвалили на найвищому рівні.

За даними джерел «УП», як кандидатів на посаду міністра розглядають директора Малої академії наук Оксена Лісового чи деканку факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інну Ящук.

Сергій Шкарлет очолює міністерство з грудня 2020 року (з червня 2020-го у статусі т.в.о.). Тоді ж, у червні 2020-го, етичний комітет Національного агентства із забезпечення якості освіти (НАЗЯВО) виявив плагіат у чотирьох наукових публікаціях Сергія Шкарлета — запозичення без посилання на джерело. Наявність плагіату підтвердили також незалежні міжнародні експерти.

Міністр на це заявляв, що у нього є чимало запитань до Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зокрема й до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

У квітні 2021-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Нацагентства, яке встановило в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат. Утім, ОАСК неодноразово виносив суперечливі рішення, його очільнику Павлу Вовку у липні 2020-го висунули підозру у формуванні злочинної організації з метою захоплення влади, а в грудні 2022-го суд ліквідували.

Громадськість неодноразово вимагала відставки Сергія Шкарлета з посади міністра освіти й науки. На протести виходили і активісти, й освітяни, й студенти.

Фото: Міносвіти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4650
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій
377 дн. тому
Нехай краще Шкарлет, ніж лебідка Гриневич.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду