Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета

Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета

20 Березня 2023
790
20 Березня 2023
11:03

Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета

790
Комітет освіти підтримав відставку Сергія Шкарлета майже одноголосно.
Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета
Профільний комітет Ради підтримав відставку міністра освіти Шкарлета

У понеділок, 20 березня, Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій підтримав відставку міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Про це повідомила секретар комітету, нардеп фракції «Голос» Наталія Піпа. 

«Комітет освіти майже одноголосно відправив Шкарлета у відставку», — написала  Піпа у фейсбуці.

17 березня 2023 року «Українська правда» повідомила з посиланням на трьох співрозмовників в органах влади про те, що Сергій Шкарлет подасть у відставку з посади міністра освіти та науки України.

Сергій Шкарлет очолює міністерство з грудня 2020 року (з червня 2020-го у статусі т.в.о.). Тоді ж, у червні 2020-го, етичний комітет Національного агентства із забезпечення якості освіти виявив плагіат у чотирьох наукових публікаціях Сергія Шкарлета — запозичення без посилання на джерело. Наявність плагіату підтвердили також незалежні міжнародні експерти.

Міністр на це заявляв, що у нього є чимало запитань до Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зокрема й до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

У квітні 2021-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Нацагентства, яке встановило в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат.

18 березня 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що міністром освіти планують призначити директора Малої академії наук Оксена Лісового.

Оксен Лісовий — директор Національного центру «Мала академія наук України» і доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

У 2012 році Лісовий отримав ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році — звання доцента. У 2021 році отримав звання «Заслужений працівник освіти України».

Фото: Міністерство освіти і науки України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду