У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі

У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі

7 Березня 2023
1060
7 Березня 2023
16:30

У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі

1060
Його звинувачують у поширенні «фейків» про армію, роботі на «небажану» організацію та у державній зраді.
У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі
У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі

Московський міський суд під час попереднього засідання продовжив до 27 серпня арешт російському журналісту та політику Володимиру Кара-Мурзі, повідомляє видання «Новая газета Европа» з посиланням на пресслужбу суду.

Клопотання про надання медичних документів, у яких вказано діагноз Кара-Мурзи «полінейропатія» (входить до списку захворювань, що виключають перебування у СІЗО), відхилили. Також суд відмовився змінити Кара-Мурзі запобіжний захід.

Процес у справі політика пройде у закритому режимі, ухвалили в суді. Наступне закрите засідання відбудеться 13 березня о 16.00.

Нагадаємо, Володимира Кара-Мурзу заарештували у Москві у квітні 2022 року. Проти нього порушили кримінальну справу за звинуваченням у поширенні «фейків» про армію та помістили до слідчого ізолятора. У липні проти нього порушили ще одну кримінальну справу — про роботу «небажаної» організації. А 6 жовтня його звинуватили у державній зраді.

Володимир Кара-Мурза не вперше зазнає переслідувань з боку російської влади. За інформацією Bellingcat, The Insider і Der Spiegel, співробітники ФСБ стежили за журналістом безпосередньо перед тим, як він два рази потрапляв до реанімації внаслідок отруєння невідомою речовиною в 2015 та 2017 роках. Ті ж люди, за версією авторів матеріалу, причетні і до отруєння опозиційного політика Олексія Навального у 2020 році.

У жовтні минулого року російський журналіст і політик Володимир Кара-Мурза отримав Премію імені Гавела з прав людини. Премія відзначає «видатні дії громадянського суспільства на захист прав людини в Європі та за її межами». У Палаці Європи відзнаку замість нього отримала дружина Євгенія.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1060
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду