detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
07.03.2023 16:30
У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі
У Росії на пів року продовжили арешт журналісту Кара-Мурзі
Його звинувачують у поширенні «фейків» про армію, роботі на «небажану» організацію та у державній зраді.

Московський міський суд під час попереднього засідання продовжив до 27 серпня арешт російському журналісту та політику Володимиру Кара-Мурзі, повідомляє видання «Новая газета Европа» з посиланням на пресслужбу суду.

Клопотання про надання медичних документів, у яких вказано діагноз Кара-Мурзи «полінейропатія» (входить до списку захворювань, що виключають перебування у СІЗО), відхилили. Також суд відмовився змінити Кара-Мурзі запобіжний захід.

Процес у справі політика пройде у закритому режимі, ухвалили в суді. Наступне закрите засідання відбудеться 13 березня о 16.00.

Нагадаємо, Володимира Кара-Мурзу заарештували у Москві у квітні 2022 року. Проти нього порушили кримінальну справу за звинуваченням у поширенні «фейків» про армію та помістили до слідчого ізолятора. У липні проти нього порушили ще одну кримінальну справу — про роботу «небажаної» організації. А 6 жовтня його звинуватили у державній зраді.

Володимир Кара-Мурза не вперше зазнає переслідувань з боку російської влади. За інформацією Bellingcat, The Insider і Der Spiegel, співробітники ФСБ стежили за журналістом безпосередньо перед тим, як він два рази потрапляв до реанімації внаслідок отруєння невідомою речовиною в 2015 та 2017 роках. Ті ж люди, за версією авторів матеріалу, причетні і до отруєння опозиційного політика Олексія Навального у 2020 році.

У жовтні минулого року російський журналіст і політик Володимир Кара-Мурза отримав Премію імені Гавела з прав людини. Премія відзначає «видатні дії громадянського суспільства на захист прав людини в Європі та за її межами». У Палаці Європи відзнаку замість нього отримала дружина Євгенія.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY