detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
27.02.2023 15:23
Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство
Пропагандистський канал RT France подав заяву про своє банкрутство
У січні 2023-го Франція заморозила кошти каналу RT France.

Підтримуваний Кремлем телеканал RT France подав заяву про банкрутство, пише «Європейська правда» із посиланням на повідомлення Politico, яке мало змогу ознайомитися із рішенням суду від 23 лютого.

1 лютого президентка RT France Ксенія Федорова заявила в комерційному суді Нантерра про призупинення виплат. Також вона звернулась із проханням розпочати «судову процедуру ліквідації», йдеться в документі. Першим кроком цієї процедури стало призначення тимчасового керуючого телеканалу.

RT France — французька дочірня компанія пропагандистської медіакомпанії Russia Today. 2 березня 2022 року Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Таких заходів вжили у відповідь на військову агресію Росії проти України. Однак, як пише Le Monde, RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. Попри санкції ЄС, RT France також залишався доступним в інтернеті, зокрема на маргінальних платформах, таких як Odysee.

У грудні 2022-го новий пакет санкцій торкнувся материнської компанії RT. В результаті цього вже у січні 2023-го стало відомо, що Франція заморозила кошти каналу RT France, через що він може припинити своє існування. 

У середині січня президентка RT France оголосила про закриття каналу.

Господарський суд Нантерра вирішив відкрити «процедуру спостереження» на шість місяців. Слухання призначено на 20 квітня «для того, щоб, за необхідності, винести рішення про продовження діяльності».

Фото: скріншот / YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY