Екранізація коміксу про Максима Осу вийде в український кінопрокат у жовтні

Екранізація коміксу про Максима Осу вийде в український кінопрокат у жовтні

12 Вересня 2022
1030
12 Вересня 2022
12:49

Екранізація коміксу про Максима Осу вийде в український кінопрокат у жовтні

1030
Виробництво стрічки тривало з 2012 року. За цей час змінилися кілька продюсерів та режисер, а фільм фактично довелося повністю перезнімати, адже за кілька років актори сильно змінилися візуально.
Екранізація коміксу про Максима Осу вийде в український кінопрокат у жовтні
Екранізація коміксу про Максима Осу вийде в український кінопрокат у жовтні

Фільм «Максим Оса та золото Песиголовця» режисера Мирослава Латика, знятий за мотивами однойменного коміксу Івана Баранька, вийде в український кінопрокат 13 жовтня. Про це повідомляє Film.ua Distribution.

За жанром «Максим Оса та золото Песиголовця» — це трилер з «детективними елементами та мотивами дарк-фентезі».

Виробництво стрічки тривало з 2012 року. За цей час змінилися кілька продюсерів та режисер. Генеральний продюсер фільму Валерій Боровик розповів, що через затримки фільм фактично довелося повністю перезнімати.

«Усе почалося з того, що я, зовсім неочікувано, навіть для самого себе, взяв компанію-виробника фільму HanzhonkovFilm. Я одразу ж поринув у новий для мене світ кіно: почав відбирати людей, адже усі ті, хто був дотичний до створення першої версії фільму, від нього відійшли, а актори сильно змінилися візуально і мало були схожі на своїх героїв. Фактично ми все почали з нуля.

Врешті-решт нам вдалося знайти дуже гарну команду, створити новий сценарій і активно почати роботу, щоб вкластися в затверджені заздалегідь графіки з Держкіно. Були спроби долучити до зйомок режисера Івана Сауткіна, який починав роботу над фільмом кілька років тому, та він вирішив відмовитися.

Врешті, ми почали роботу з Мирославом Латиком, з обмеженим бюджетом та дуже стислими термінами. Спочатку я попросив команду  по максимуму використати матеріал, який залишився від попередньої команди, адже це були досить дорогі зйомки із залученням фахівців з-за кордону. У підсумку ми відзняли історію з чистого листа, покладаючись на залишкові кошти, які становили близько третини  від загального бюджету на стрічку», — розповів Валерій Боровик.

Події фільму відбуваються у 1636 році. Польський король сплачує данину козакам, аби запобігти повстанню. Золото везуть до шинку Нахмана, де на нього чекає хорунжий Корсунського полку Максим Оса. Та замість загону до корчми прибуває напівживий козак з порожнім капшуком. Разом із ним Оса вирушає на пошуки зниклих побратимів і знаходить їхні понівечені тіла в глибині лісу.

На місці злочину з’являється каштелян замку, пан Карл Фогель. За підозру у вбивствах та крадіжці панського золота його беруть під варту й під тиском тортур намагаються дізнатися правду. Господар, пан Йожеф, згадавши легенди про подвиги Максима Оси, виправдовує січовика та доручає розгадати таємницю смерті козаків і віднайти втрачені скарби. Осі доведеться розплутати відьмацьке павутиння та віч-на-віч зустрітися з містичним Песиголовцем.

У ролях: Василь Кухарський, Ольга Макеєва, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньг, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук.

Нагадаємо, в кінотеатрах України покажуть фестивальний хіт «Цей дощ ніколи не скінчиться».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду