Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

20 Січня 2023
1319
20 Січня 2023
14:09

Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

1319
Такі ж звинувачення висунуть і зброярці стрічки Ганні Ґутьєррес-Рід. Обом загрожує до півтора року вʼязниці.
Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс
Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

Актору Алеку Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмистному вбивстві операторки Галини Гатчинс, яка загинула після його пострілу під час зйомок фільму «Іржа» (Rust). Такі ж звинувачення висунуть відповідальній за зброю на знімальному майданчику Ганні Ґутьєррес-Рід.

Про це заявила окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс, повідомляють BBC та WSJ.

«Актору та продюсеру Алеку Болдвіну та зброярці Ганні Ґутьєррес-Рід предʼявлять звинувачення в ненавмисному вбивстві за двома пунктами», — йдеться у заяві прокурорки. За її словами, звинувачення буде оголошене до кінця місяця.

Обом загрожує до 18 місяців вʼязниці та штраф у розмірі $5 тисяч. Прокуратура повідомила, що Болдвіна та Ґутьєррес-Рід судитимуть присяжні.

Чоловік загиблої Галини Гатчинс Метью заявив, що підтримує це рішення.

Під час стрілянини на зйомках також отримав поранення кінорежисер Джоел Соуза, однак прокуратура заявила, що звинувачень щодо цього не висуватимуть.

Адвокат Алека Болдвіна Люк Нікас назвав рішення про звинувачення «жахливою судовою помилкою».

«Пан Болдвін не мав підстав вважати, що в пістолеті або десь на знімальному майданчику була бойова куля. Він покладався на професіоналів, з якими працював, які запевнили його, що в пістолеті немає бойових набоїв. Ми будемо боротися з цими звинуваченнями і переможемо», — сказав адвокат.

Адвокат зброярки Ганни Ґутьєррес-Рід заявив, що звинувачення проти його клієнтки є результатом «дуже помилкового розслідування та неточного розуміння всіх фактів».

Перший помічник режисера фільму Девід Голлз погодився визнати себе винним за звинуваченням у недбалому використанні смертоносної зброї. Як помічник режисера він координував безпеку на знімальному майданчику та передав пістолет Болдвіну на репетиції.

Адвокатка Голлза Ліза Торрако підтвердила, що її клієнт уклав угоду про визнання провини, яка передбачає умовний термін і шість місяців випробувального терміну.

Нагадаємо, трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико. Внаслідок пострілу  Болдвіна загинула Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та протягом останнього часу працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її до десяти найперспективніших операторів США.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

У фокусі уваги детективів перебували ще двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, а також помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає їх причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

Фото: Gage Skidmore/Flickr

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ото ж
616 дн. тому
Болдуін, а не Болдвін. Інакше б писалось англійською мовою Baldvin, а не Baldwin
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду