Бізнесмен та ексдепутат Жеваго вперше постав перед судом у Франції

Бізнесмен та ексдепутат Жеваго вперше постав перед судом у Франції

5 Січня 2023
1238

Бізнесмен та ексдепутат Жеваго вперше постав перед судом у Франції

1238
Питання його екстрадиції відклали до 19 січня.
Бізнесмен та ексдепутат Жеваго вперше постав перед судом у Франції
Бізнесмен та ексдепутат Жеваго вперше постав перед судом у Франції

Французький суд у місті Шамбері відклав розгляд питання про екстрадицію українського бізнесмена Костянтина Жеваго на два тижні. Засідання призначили на 19 січня. Про це повідомило видання Reuters.

Його адвокати та прокурор повідомили, що їм потрібно більше часу, щоб підготуватися до слухання щодо екстрадиції, і судді погодилися.

Жеваго заявив на суді, що справа проти нього політично вмотивована, а також заперечив усі звинувачення в справі. 

«Я вперше у в'язниці. Я не робив тих речей, у яких мене звинувачують у цій справі, я не заслуговую цього», — сказав Жеваго.

Він запропонував призначити йому заставу в мільйон євро та заявив про готовність надати також інші гарантії. 

«Я прошу вашого дозволу вийти з в'язниці до наступного засідання, і я зроблю все, що ви просили», — сказав він через перекладача.

28 грудня ДБР повідомило про затримання Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель у Франції. Україна вимагає екстрадиції бізнесмена.

27 вересня 2019 року екснардепу повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 113 млн доларів АТ «Банк "Фінанси та Кредит"». За запитом ДБР Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук. 

Невдовзі Костянтин Жеваго заявив, що ЗМІ поширили недостовірну інформацію про те, що ДБР планує затримати його та екстрадувати. Про це з посиланням на пресслужбу та адвоката бізнесмена повідомив канал «Еспресо». 

У грудні 2017 року в структурі власності телеканалу «Еспресо» відбулися зміни. Експрем'єр Арсеній Яценюк, дружина колишнього глави МВС Арсена Авакова Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька відчужили свої частки у статутному капіталі телеканалу на користь компанії Atmosphere Entertainment. Її кінцевим власником є син бізнесмена Іван Жеваго.

Фото: liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1238
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду