Французький суд розгляне питання про екстрадицію Жеваго 5 січня

Французький суд розгляне питання про екстрадицію Жеваго 5 січня

29 Грудня 2022
1069
29 Грудня 2022
15:20

Французький суд розгляне питання про екстрадицію Жеваго 5 січня

1069
В Україні Жеваго підозрюють у привласненні майна комерційного банку та подальшої легалізації незаконно отриманих коштів в особливо великих розмірах.
Французький суд розгляне питання про екстрадицію Жеваго 5 січня
Французький суд розгляне питання про екстрадицію Жеваго 5 січня

У четвер, 5 січня, апеляційний суд французького міста Шамбері розгляне питання про екстрадицію українського бізнесмена та екснардепа Костянтина Жеваго, затриманого на курорті Куршавель за запитом ДБР. Про це повідомляє Reuters із посиланням на французьку прокуратуру.

28 грудня ДБР повідомило про затримання Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель. Україна вимагає екстрадиції бізнесмена.

27 вересня 2019 року екснардепу повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 113 млн доларів АТ «Банк "Фінанси та Кредит"». За запитом ДБР Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук. 

Невдовзі Костянтин Жеваго заявив, що ЗМІ поширили недостовірну інформацію про те, що ДБР планує затримати його та екстрадувати. Про це з посиланням на пресслужбу та адвоката бізнесмена повідомив канал «Еспресо», 25% якого належить синові бізнесмена Івану Жеваго.  

У грудні 2017 року у структурі власності телеканалу «Еспресо» відбулися зміни. Експрем'єр Арсеній Яценюк, дружина колишнього глави МВС Арсена Авакова Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька відчужили свої частки у статутному капіталі телеканалу на користь компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є Іван Жеваго, син Костянтина Жеваго.

Скриншот відео: Espreso.TV/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду