5 канал випустив «листівку без цензури» — чоловічу версію

5 канал випустив «листівку без цензури» — чоловічу версію

3 Січня 2023
2205

5 канал випустив «листівку без цензури» — чоловічу версію

2205
«Ідею новорічного привітання підкинули наші дописувачі в соцмережах», — йдеться в анонсі нової акції зі збору коштів для Збройних сил України.
5 канал випустив «листівку без цензури» — чоловічу версію
5 канал випустив «листівку без цензури» — чоловічу версію

Після дискусії в медіасередовищі щодо календаря зі знімками оголених журналісток 5 канал випустив чоловічу версію фотосесії — новорічну листівку. Про це повідомляється на сайті каналу.

«Наші чоловіки вирішили підтримати дівчат з календаря "Без цензури" і теж сфотографуватися заради донатів на рації. А ще заради посмішок усіх жінок, які на фронті і в тилу. Жінок, на яких у цей складний час тримається наша країна», — повідомляє команда каналу.

На це рішення їх надихнули відгуки в соцмережах, кажуть медійники. «Ідею новорічної листівки підкинули наші дописувачі в соцмережах. Ті, які підтримували календар "Без цензури", і ті, які його критикували. Усі запитували – а де ж чоловіче крило каналу, чому лише жінки? Не лише! Наші чоловіки теж хочуть і вміють збирати донати, підтримувати і дарувати радість», — розповіли представники 5-го каналу.

Як зазначено у підписі до листівки, «головне свято ще попереду».

Усіх, хто схвалює таку новорічну листівку, медійники просять долучатися до благодійного збору коштів. Запит на листівку можна отримати, звернувшись на електронну пошту lyst@5.ua. Обов'язковою умовою для цього є благодійний внесок, який слід підтвердити скріншотом.

6 грудня, у День Збройних сил України, 5 канал випустив благодійний календар із фотографіями оголених журналісток для збору коштів на підтримку армії. За словами ініціаторки акції, операторки Ганни Кудрявцевої, проєкт був створений, оскільки «хлопці на передовій люблять нюдси».

Як повідомляють співробітники каналу, завдяки збору українські бійці вже почали отримувати рації.

З іншого боку, формат календаря викликав дискусію у фаховому середовищі. Представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками 5 каналу. Підписанти заявили, що виступають проти публічної об’єктивізації жінок, та закликали 5 канал відмовитись від цієї акції й не розповсюджувати календар.

Також підписанти попросили урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Були й інші коментарі щодо проєкту 5 каналу. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець «не побачив нічого поганого» в еротичному календарі, який випустили журналістки, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ. А головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підписав примірники календаря з оголеними журналістками й «благословив 5 канал на другий мільйон».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду