Журналістки 5 каналу стали моделями для благодійного календаря «Без цензури»

Журналістки 5 каналу стали моделями для благодійного календаря «Без цензури»

6 Грудня 2022
20501
6 Грудня 2022
18:31

Журналістки 5 каналу стали моделями для благодійного календаря «Без цензури»

20501
На сторінках календаря впізнати моделей неможливо, а ось на останній сторінці вони всі з'являються з відкритими обличчями.
Журналістки 5 каналу стали моделями для благодійного календаря «Без цензури»
Журналістки 5 каналу стали моделями для благодійного календаря «Без цензури»

5 канал розпочав волонтерський проєкт для збору 1 млн гривень на рації для військових. Для цього журналістки мовника стали моделями на світлинах спеціального календаря на 2023 рік «Без цензури».

Ексклюзивно придбати календар спочатку можна буде лише на аукціонах, а згодом така можливість з'явиться в усіх. 5 канал запевняє, що такий календар буде у головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Для створення календаря зібралась команда з 12 дівчат, які є співробітницями 5 каналу: від ведучих до тих, хто ніколи не працював у кадрі. На сторінках календаря облич моделей не видно, а ось на останній сторінці вони всі з'являються з відкритими обличчями.

«Тож скласти пазл "тіло-обличчя" залишиться завданням для володарів календаря», — повідомляє мовник.

З військовим реквізитом, який використовували під час зйомок, допомогли працівники 5 каналу, зокрема і ті, що нині служать у лавах української армії. Фотографом проєкту став звукорежисер каналу Юрій Губрій.  

«Коли світло, світло, все виливається у світло. Ти не помічаєш ні моделі, ні те, що вона оголена. Все виливається в те, як світло стоїть, і ти бігаєш навколо цього. В імпровізації народжується саме щось таке "вау"», – каже фотограф.

«Ми сиділи на творчій нараді і наш художній керівник Ірина Ярославівна казала, що буде у нас аукціон для допомоги Збройним силам України, там, де продаватимуть фотографії "дохлої кільки". І я кажу: "Ірино Ярославівно, я теж хочу долучитися, в мене теж є фотографії, до того ж в мене були ескізи. Ну так звані ескізи нюдсів…". Є в мене дружбан у морській піхоті, я не буду казати, хто... Не секрет, що військові дуже люблять нюдси і дуже просять. І ось дружбан мій каже: "Може, в тебе є там подружки чи ще хтось, ну дуже хочеться щось красиве бачити". Очі вимагають щось прекрасне бачити, бо постійно одне і те ж, розбиті будинки, війна», – розповідає операторка 5 каналу Ганка Кудрявцева.

Шеф-редакторка каналу Ірина Герасимова підтримала ідею волонтерського проєкту для допомоги армії.

«Я прийшла до нашого генерального і кажу: ми ще й тут можемо збирати гроші, в нас є дівчатка, в нас є професійний фотограф, ми можемо зробити мистецтво. Він на мене подивився і каже: "А 12 дівчат таких знайдеш?". А в нас же красуні на 5 каналі. Кажу: "Знайду". – "Тоді це календар"», – згадує Герасимова.

Взяти участь в аукціоні і задонатити на Збройні сили може кожен в телеграмі 5 каналу. Усі виручені від продажу календарів гроші підуть на закупівлю рацій на передову. 5 канал надішле переможцю ексклюзивний примірник календаря з автографами усіх 12 «місяців».

Фото: Kateryna Kelbus/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду