У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС

У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС

28 Листопада 2022
939
28 Листопада 2022
13:49

У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС

939
Поліцейські били та штовхали його.
У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС
У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС

Китайська поліція затримала журналіста британської телерадіомовної корпорації ВВС Еда Лоуренса. Він висвітлював акцію протесту через великі коронавірусні обмеження у Шанхаї. Про це повідомляє ВВС у твіттері.

«Його утримували протягом кількох годин перед тим, як відпустити. Під час затримання поліцейські били та штовхали його. Це сталося, коли він працював як акредитований журналіст», — йдеться у заяві.

Також компанія заявила, що не отримала жодних офіційних пояснень чи вибачень від китайської влади щодо затримання Лоуренса, окрім заяви офіційних осіб, що вони заарештували журналіста для його ж блага на випадок, якщо він підхопить COVID-19 від натовпу.

Речник міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь повідомив, що заява ВВС не відображає того, що сталося.

«Журналіст, про якого йдеться, не показував своє посвідчення представника іноземного ЗМІ», — сказав Чжао.

Іноземні репортери в Китаї зобов’язані мати при собі посвідчення, видане урядом, яке ідентифікує їх як акредитованих журналістів під час висвітлення подій.

Нагадаємо, 27 листопада у Пекіні, Шанхаї, Ухані, Ланьчжоу пройшли масштабні акції протесту проти урядових заходів протидії COVID-19. Тисячі жителів вимагали не лише припинення обмежень, пов'язаних з коронавірусом, а й політичних свобод. Були зіткнення демонстрантів із поліцією.

Фото: wikipedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду