Міноборони пояснило, яку інформацію про ППО не можна публікувати в соцмережах

Міноборони пояснило, яку інформацію про ППО не можна публікувати в соцмережах

19 Грудня 2022
1658
19 Грудня 2022
19:00

Міноборони пояснило, яку інформацію про ППО не можна публікувати в соцмережах

1658
Міноборони: Готуючись до ракетних атак, росіяни вивчають соцмережі українських користувачів та різноманітні пабліки.
Міноборони пояснило, яку інформацію про ППО не можна публікувати в соцмережах
Міноборони пояснило, яку інформацію про ППО не можна публікувати в соцмережах

Міністерство оборони України пояснило, яку інформацію про протиповітряну оборону не можна в жодному разі публікувати в соцмережах. Про це міністерство повідомило у своєму телеграм-каналі.

Міністерство повідомляє, що росіяни, готуючись до ракетних атак, використовують повітряну і наземну агентурну розвідку, вивчають соцмережі українських користувачів та різноманітні пабліки.

Тому, як пояснюють у Міноборони, в жодному разі не можна публікувати в режимі реального часу:

  • фото і відео пусків українських ракет протиповітряної оборони;
  • фото і відео позицій українських засобів ППО;
  • свої думки, яка українська зброя де може стояти і які об’єкти прикривати;
  • скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Міноборони зазначає, що росіяни використовують таку інформацію для розвідки, прокладання маршрутів застосування ракет для обходу українських ППО, корегування та завдавання ударів по самих засобах ППО.

Раніше Повітряні сили ЗСУ заявили, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни. А речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Нагадаємо, 21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Наприкінці листопада група народних депутатів висунула законопроєкт, що пропонує ввести кримінальну відповідальність за «несанкціоноване поширення інформації про вогневе ураження об’єктів на території України», тобто за фото, відео або іншу інформацію про результати російських обстрілів.

Водночас Інститут масової інформації вважає, що від криміналізації поширення фото чи відео «прильотів» виграють лише анонімні телеграм-канали. Їхній аналіз свідчить, що якщо ухвалять закон, традиційні медіа взагалі припинять поширювати фото й відео про війну, а весь контент і зацікавлена авдиторія перейдуть до анонімних телеграм-каналів, яких ідентифікувати неможливо.

Фото: «Армія inform»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду