Залужний в інтерв’ю The Economist: Я зможу перемогти цього ворога, але мені потрібна зброя

Залужний в інтерв’ю The Economist: Я зможу перемогти цього ворога, але мені потрібна зброя

15 Грудня 2022
10726
15 Грудня 2022
16:45

Залужний в інтерв’ю The Economist: Я зможу перемогти цього ворога, але мені потрібна зброя

10726
Валерій Залужний: Росія готує 200 тисяч нових солдатів і, я не маю сумнівів, знову піде на Київ.
Залужний в інтерв’ю The Economist: Я зможу перемогти цього ворога, але мені потрібна зброя
Залужний в інтерв’ю The Economist: Я зможу перемогти цього ворога, але мені потрібна зброя

Україна зможе вийти на рубежі 23 лютого, якщо матиме 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти та пів тисячі гаубиць. Мобілізація в РФ спрацювала — росіяни готують 200 тисяч нових солдатів і знову підуть на Київ.

Такі думки висловив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний в інтерв’ю виданню The Economist.

«Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, абсолютно реально вийти на рубежі 23 лютого», — заявив Залужний.

Він підкреслив, що наразі отримує «те, що отримує, але це менше, ніж потрібно».  

Залужний додав, що «з такими ресурсами не може проводити нові великі операції», хоча ЗСУ зараз працюють над однією з них. За його словами, ця операція «вже на підході».

Він заявив, що українське військо достатньо укомплектоване особовим складом, але потребує більше зброї.

«У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що я маю. Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси», — сказав головнокомандувач.

Відповідаючи на питання, чи союзники якось стримують Україну від наступу на Крим, Залужний зазначив, що для того, щоб вийти до кордонів Криму, ЗСУ треба подолати відстань у 84 км до Мелітополя.

Він додав, що цього буде достатньо, оскільки звільнення Мелітополя дасть Україні повний вогневий контроль сухопутного коридору до Криму. Але, підкреслив Залужний, щоб дійти до Мелітополя, Україні потрібні ресурси.

За словами головнокомандувача, росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів і, ймовірно, знову підуть на Київ. 

«Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ», — сказав генерал.

«Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати.

Я вивчав історію двох чеченських воєн — все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2–1,5 млн осіб», — додав він.

Залужний також назвав командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна типовим командиром часів Петра І.

«При всій повазі до пана Суровікіна, якщо подивитися на нього, то це звичайний командир часів Петра І, скажімо так, держиморда. Дивишся на нього і розумієш, що або ти виконуєш завдання, або тобі кінець. А ми давно зрозуміли, що такий підхід не працює».

За словами головнокомандувача, в українській армії все інакше: іноді 21-річні лейтенанти командують чоловіками, яким по 50-60 років. А «тримати порядок кулаками і біцепсами» в Збройних силах України не виходить.

Залужний підкреслив, що довіряє своїм генералам, а також слухає тих, хто на місцях. «Тому що ініціатива там», — пояснює головнокомандувач українських військ.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американському коміку Девіду Леттерману у шоу на платформі Netflix «Мій наступний гість не потребує представлення». 

Фото: The Economist

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10726
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду