Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька

Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька

12 Грудня 2022
4924
12 Грудня 2022
12:59

Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька

4924
Діана Панченко: «Я на Донбасі. Там, де й маю бути».
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька

Колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька. Про це вона повідомила у своєму телеграм-каналі.

«Вісім років я отримувала цілком справедливі повідомлення із запитанням: “Чому ви не приїдете на Донбас?”. Я на Донбасі. Там, де маю бути. Подробиці — скоро», — написала Панченко.

Діана Панченко — проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, «Перший незалежний» та «Ukrlive».

18 лютого 2021 року Панченко з іншими колишніми працівниками підсанкційних каналів ZIK, «112 Україна» та NewsOne створили супутниковий телеканал «Перший незалежний».

За інформацією ліцензіата, статус власника телеканалу — ТОВ «Медіахолдинг “Новини”» — мали одразу 99 фізичних осіб, кожній з яких належить по 1%. Водночас 98 із них передали свої частки в управління одній особі — Панченко Діані Віталіївні. Таким чином, вона володіла 99% компанії і була вказана як її кінцевий бенефіціарний власник. Згодом 60% акцій телеканалу придбав народний депутат від «ОПЗЖ» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

За даними «Руху Чесно», Діана Панченко у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чому Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Вона заявляла, що росіяни та українці — братні народи. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови. У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст «Детектора медіа» Ярослав Зубченко назвав Панченко «найгіршим медійником 2020 року» за порушення стандартів журналістики та відмову називати війну в Україні війною.

У листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом «Рухом Чесно» внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко.

Фото: Діана Панченко / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4924
Читайте також
13.12.2022 16:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
12 555
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду