detector.media
12.12.2022 12:59
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька
Діана Панченко: «Я на Донбасі. Там, де й маю бути».

Колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька. Про це вона повідомила у своєму телеграм-каналі.

«Вісім років я отримувала цілком справедливі повідомлення із запитанням: “Чому ви не приїдете на Донбас?”. Я на Донбасі. Там, де маю бути. Подробиці — скоро», — написала Панченко.

Діана Панченко — проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, «Перший незалежний» та «Ukrlive».

18 лютого 2021 року Панченко з іншими колишніми працівниками підсанкційних каналів ZIK, «112 Україна» та NewsOne створили супутниковий телеканал «Перший незалежний».

За інформацією ліцензіата, статус власника телеканалу — ТОВ «Медіахолдинг “Новини”» — мали одразу 99 фізичних осіб, кожній з яких належить по 1%. Водночас 98 із них передали свої частки в управління одній особі — Панченко Діані Віталіївні. Таким чином, вона володіла 99% компанії і була вказана як її кінцевий бенефіціарний власник. Згодом 60% акцій телеканалу придбав народний депутат від «ОПЗЖ» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

За даними «Руху Чесно», Діана Панченко у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чому Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Вона заявляла, що росіяни та українці — братні народи. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови. У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст «Детектора медіа» Ярослав Зубченко назвав Панченко «найгіршим медійником 2020 року» за порушення стандартів журналістики та відмову називати війну в Україні війною.

У листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом «Рухом Чесно» внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко.

Фото: Діана Панченко / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY