detector.media
28.11.2022 13:49
У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС
У Китаї під час протестів затримали журналіста ВВС
Поліцейські били та штовхали його.

Китайська поліція затримала журналіста британської телерадіомовної корпорації ВВС Еда Лоуренса. Він висвітлював акцію протесту через великі коронавірусні обмеження у Шанхаї. Про це повідомляє ВВС у твіттері.

«Його утримували протягом кількох годин перед тим, як відпустити. Під час затримання поліцейські били та штовхали його. Це сталося, коли він працював як акредитований журналіст», — йдеться у заяві.

Також компанія заявила, що не отримала жодних офіційних пояснень чи вибачень від китайської влади щодо затримання Лоуренса, окрім заяви офіційних осіб, що вони заарештували журналіста для його ж блага на випадок, якщо він підхопить COVID-19 від натовпу.

Речник міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь повідомив, що заява ВВС не відображає того, що сталося.

«Журналіст, про якого йдеться, не показував своє посвідчення представника іноземного ЗМІ», — сказав Чжао.

Іноземні репортери в Китаї зобов’язані мати при собі посвідчення, видане урядом, яке ідентифікує їх як акредитованих журналістів під час висвітлення подій.

Нагадаємо, 27 листопада у Пекіні, Шанхаї, Ухані, Ланьчжоу пройшли масштабні акції протесту проти урядових заходів протидії COVID-19. Тисячі жителів вимагали не лише припинення обмежень, пов'язаних з коронавірусом, а й політичних свобод. Були зіткнення демонстрантів із поліцією.

Фото: wikipedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY