detector.media
17.11.2022 13:31
У Росії заблокували сайт «Новой газеты»
У Росії заблокували сайт «Новой газеты»
Представники видання будуть оскаржувати блокування в суді.

Російський регулятор Роскомнагляд заблокував на території РФ сайт видання «Новая газета» та її проєкт «Свободное пространство». Також під обмеження потрапили два домени сахалінського порталу Sakh.com, повідомляє «Радіо Свобода».

Сайти novayagazeta.ru і novaya.media перестали відкриватися в Росії 16 листопада, хоча в реєстрі заблокованих ресурсів Роскомнагляду цих адрес напередодні ще не було, згідно з даними сервісу GlobalCheck.

Представники «Нової газети» заявили, що продовжують роботу і оскаржуватимуть блокування в суді. Sakh.com також повідомили, що працюють над відновленням доступу.

Нагадаємо, у 5 вересня Басманний суд Москви анулював ліцензію друкованій «Новой газете». А 15 вересня Верховний суд Росії відкликав ліцензію і сайту видання.

У березні видання отримало два попередження від Роскомнагляду за згадку у матеріалах «іноземних агентів» без відповідного маркування.

У липні та серпні видання штрафували за нібито поширення «фейків» про війну в Україні.

Колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирило Мартинов.

Фото: «Новая газета»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY