«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією

«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією

25 Жовтня 2022
1798
25 Жовтня 2022
11:13

«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією

1798
Нащадок останнього українського гетьмана, історик Грегор Розумовський та 1+1 Production запускають новий англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією у Європі.
«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією
«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією

Команда продюсера, автора історичного циклу «Україна. Повернення своєї історії» на телеканалі «1+1» Акіма Галімова разом із австрійським істориком Грегором Розумовським розпочала роботу над новим англомовним проєктом. Про це інформує пресслужба «1+1».

The Power of Reason — це серія 10-хвилинних аналітичних роликів для YouTube. У кожному епізоді висвітлюватимуться 5 фактів на певну тематику, які розвінчуватимуть фейки, що розповсюджує Кремль. Передусім ідеться про інформацію, яка суттєво впливає на громадян ЄС і змушує європейських політиків ухвалювати рішення на користь Росії.

У перших серіях автори розкривають тему паливного шантажу з боку Кремля та обґрунтованості страшних прогнозів про холодну зиму-2023. Європейським глядачам розкажуть, які абсурдні фейки вигадує Росія, розповсюджуючи їх за допомогою проросійських ЗМІ, щоб посіяти сумніви серед європейців, підірвати довіру до місцевих інституцій, посилити напругу в суспільстві. Також у новому проєкті розкажуть, на чому ґрунтуються ядерні погрози держави-агресорки та чи справді Захід слабкий проти російської ядерної зброї.

Ведучим і автором проєкту є Грегор Розумовський – австрійський історик з українським корінням, нащадок останнього українського гетьмана Кирила Розумовського. Граф Розумовський – спеціаліст з протидії пропаганді та дезінформації, протягом останніх 20 років працював у міжнародних політичних інформаційних кампаніях та вважається одним із провідних аналітиків в галузі комунікацій та інформаційних потоків у німецькомовних країнах ЄС. 

Глядачам «1+1» Грегор Розумовський знайомий за фільмом Акіма Галімова «Скарби нації» з циклу «Україна. Повернення своєї історії», де він виступив експертом та одним із героїв стрічки.

«Наша команда вже 6 років займається боротьбою з російськими фейками та пропагандою, до цього наші проєкти були направлені на українську аудиторію. Тепер є розуміння, що ми маємо просто і доступно викривати  російські маніпуляції і  звичайним людям в ЄС. Тим, хто потім голосує і обирає там владу. Багато хто в ЄС не розуміє всю небезпеку Росії і те, як сильно Кремль впливає на суспільні настрої в Європі. Від цього і виникла ідея проєкту. Я впевнений у результаті, адже над проєктом працює потужна команда: Володя Москалець, Леся Штогрін і, звісно, сам Грегор», — коментує продюсер The Power of Reason Акім Галімов.

Прем’єра проєкту відбудеться в листопаді на YouTube-каналі The Power of Reason. Нові серії проєкту можна буде побачити щоп’ятниці о 19:00. Відео будуть доступні із українськими субтитрами.

З 2016 року «1+1» порушує важливу тему розвінчання історичних міфів у циклі документальних історичних фільмів Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії». Перші дві серії історичного детектива отримали нагороду «Телетріумф» у номінаціях «Документальний фільм/серіал/проєкт» і викликали дискусію у професійних колах та серед глядачів. Наразі команда працює над щотижневим проєктом «Реальна історія» — серією коротких роликів англійською, українською та російською, які доносять світу правду про українську історію і розбивають численні російські міфи. А також над популярними проєктами «Таємне життя матрьошки» та «Дорогі товариші». Усі випуски можна побачити на YouTube каналах 1+1, «Гроші», Уніан та телеканалі Freedom.

Нагадаємо також, що «1+1» та «Нова пошта» подарували бійцю та фотографу «Азова» Дмитру Козацькому новий фотоапарат.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1798
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду