detector.media
25.10.2022 11:13
«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією
«1+1» запускає англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією
Нащадок останнього українського гетьмана, історик Грегор Розумовський та 1+1 Production запускають новий англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією у Європі.

Команда продюсера, автора історичного циклу «Україна. Повернення своєї історії» на телеканалі «1+1» Акіма Галімова разом із австрійським істориком Грегором Розумовським розпочала роботу над новим англомовним проєктом. Про це інформує пресслужба «1+1».

The Power of Reason — це серія 10-хвилинних аналітичних роликів для YouTube. У кожному епізоді висвітлюватимуться 5 фактів на певну тематику, які розвінчуватимуть фейки, що розповсюджує Кремль. Передусім ідеться про інформацію, яка суттєво впливає на громадян ЄС і змушує європейських політиків ухвалювати рішення на користь Росії.

У перших серіях автори розкривають тему паливного шантажу з боку Кремля та обґрунтованості страшних прогнозів про холодну зиму-2023. Європейським глядачам розкажуть, які абсурдні фейки вигадує Росія, розповсюджуючи їх за допомогою проросійських ЗМІ, щоб посіяти сумніви серед європейців, підірвати довіру до місцевих інституцій, посилити напругу в суспільстві. Також у новому проєкті розкажуть, на чому ґрунтуються ядерні погрози держави-агресорки та чи справді Захід слабкий проти російської ядерної зброї.

Ведучим і автором проєкту є Грегор Розумовський – австрійський історик з українським корінням, нащадок останнього українського гетьмана Кирила Розумовського. Граф Розумовський – спеціаліст з протидії пропаганді та дезінформації, протягом останніх 20 років працював у міжнародних політичних інформаційних кампаніях та вважається одним із провідних аналітиків в галузі комунікацій та інформаційних потоків у німецькомовних країнах ЄС. 

Глядачам «1+1» Грегор Розумовський знайомий за фільмом Акіма Галімова «Скарби нації» з циклу «Україна. Повернення своєї історії», де він виступив експертом та одним із героїв стрічки.

«Наша команда вже 6 років займається боротьбою з російськими фейками та пропагандою, до цього наші проєкти були направлені на українську аудиторію. Тепер є розуміння, що ми маємо просто і доступно викривати  російські маніпуляції і  звичайним людям в ЄС. Тим, хто потім голосує і обирає там владу. Багато хто в ЄС не розуміє всю небезпеку Росії і те, як сильно Кремль впливає на суспільні настрої в Європі. Від цього і виникла ідея проєкту. Я впевнений у результаті, адже над проєктом працює потужна команда: Володя Москалець, Леся Штогрін і, звісно, сам Грегор», — коментує продюсер The Power of Reason Акім Галімов.

Прем’єра проєкту відбудеться в листопаді на YouTube-каналі The Power of Reason. Нові серії проєкту можна буде побачити щоп’ятниці о 19:00. Відео будуть доступні із українськими субтитрами.

З 2016 року «1+1» порушує важливу тему розвінчання історичних міфів у циклі документальних історичних фільмів Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії». Перші дві серії історичного детектива отримали нагороду «Телетріумф» у номінаціях «Документальний фільм/серіал/проєкт» і викликали дискусію у професійних колах та серед глядачів. Наразі команда працює над щотижневим проєктом «Реальна історія» — серією коротких роликів англійською, українською та російською, які доносять світу правду про українську історію і розбивають численні російські міфи. А також над популярними проєктами «Таємне життя матрьошки» та «Дорогі товариші». Усі випуски можна побачити на YouTube каналах 1+1, «Гроші», Уніан та телеканалі Freedom.

Нагадаємо також, що «1+1» та «Нова пошта» подарували бійцю та фотографу «Азова» Дмитру Козацькому новий фотоапарат.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY