«1+1» та Алан Бадоєв презентували трейлер кінострічки «Довга доба» на італійському кіноринку

«1+1» та Алан Бадоєв презентували трейлер кінострічки «Довга доба» на італійському кіноринку

2 Листопада 2022
2736
2 Листопада 2022
10:59

«1+1» та Алан Бадоєв презентували трейлер кінострічки «Довга доба» на італійському кіноринку

2736
Режисер та продюсер Алан Бадоєв та телеканал «1+1» продовжують роботу над документальним фільмом «Довга доба», який у художній формі осмислює події війни, що триває в Україні.
«1+1» та Алан Бадоєв презентували трейлер кінострічки «Довга доба» на італійському кіноринку
«1+1» та Алан Бадоєв презентували трейлер кінострічки «Довга доба» на італійському кіноринку

Нещодавно проєкт був презентований на італійському кіно- та телеринку MIA (Mercato Internazionale Audiovisivo), який об’єднує всі сегменти світової аудіовізуальної індустрії. Режисер Алан Бадоєв та керівниця міжнародної дистрибуції «1+1 media» Інна Філіппова розповіли про проєкт представникам європейської теле- та кіноіндустрії.

«У цей самий момент у моїй країні тисячі українців ризикують життям, знімаючи  документальний фільм "Довга доба", де кожна секунда їхнього життя стає історією. Наша команда опрацювала тисячі історій: це інтимні спогади про виживання під час війни, зняті на звичайні телефони. Усі вони про боротьбу, сльози, хоробрість, молитву», — розповів Алан Бадоєв.

Команда проєкту привезла із собою телефони героїв стрічки, на які вони знімали те, що їм довелось пережити. Подекуди українці вивозили ці гаджети із окупованих територій, щоб зберегти та показати світу докази злочинів росіян.

«7 місяців тому ці телефони були сповнені прекрасних моментів: весілля, дитячий сміх, пікніки та TikTok. Сьогодні вони сповнені страшних картин: удари ракет, мертві сусіди та діти у сльозах. Це телефони наших героїв, деякі довелося відреставрувати, бо евакуйованим людям довелося позбутися всього перед лицем страху російських фільтраційних таборів. Деякі з їхніх власників були вбиті, але їхні історії залишилися. І вони повинні бути розказані», — прокоментував режисер.

Інна Філіппова, керівниця міжнародної дистрибуції «1+1 media», розповіла учасникам MIA market, в чому унікальність проєкту.

«Це історія про копродукцію з усією нацією, з усіма українцями під час війни. Коли ми думали, як максимально точно відтворити те, що ми пережили в перший день повномасштабного вторгнення, як написати цю історію, щоб ми пам’ятали, а ви знали і розуміли, що насправді відбувалося в нашій країні, ми вирішили, що найкраще, щоб цю історію розповіли та показали саме люди, які її пережили. Тож українці самі створюють цей фільм – свій власний щоденник».

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Alan Badoev (@alanbadoev)

«Довга доба» — документальна історія про життя, мрії та плани українців, які перекреслили події 24 лютого, коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії. Це хроніка війни очима українців, відтворення подій через особисті історії. Для того, щоб стати співавтором документальної стрічки «Довга доба», потрібно заповнити анкету та надіслати відеоматеріали, на яких зафіксовані епізоди з вашого життя або життя вашої родини в останній день перед початком вторгнення. Також можна надсилати відео, які показують вашу сім'ю (разом або окремо) 24 лютого: перші бомби, ваша перша реакція, ваші записи протягом першого дня, перша ніч, розмови. Автори закликають поділитися найбільш щемливими моментами, які ви пережили протягом цієї війни. Просять передавати матеріали без будь-якого монтажу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2736
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду