«Інтер» відповів на вимогу відсторонити Анастасію Даугуле від національного марафону

«Інтер» відповів на вимогу відсторонити Анастасію Даугуле від національного марафону

17 Травня 2022
13741
17 Травня 2022
10:58

«Інтер» відповів на вимогу відсторонити Анастасію Даугуле від національного марафону

13741
«Інтер»: Ми не маємо жодних сумнівів ні щодо професіоналізму Анастасії Даугуле, ані щодо її проукраїнської громадянської позиції.
«Інтер» відповів на вимогу відсторонити Анастасію Даугуле від національного марафону
«Інтер» відповів на вимогу відсторонити Анастасію Даугуле від національного марафону

Телеканал «Інтер» прокоментував заяву, в якій медійники закликали відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, котрі в минулому поширювали проросійську пропаганду.

Зокрема, в заяві згадувалась ведуча мовника Анастасія Даугуле.

«Інтер» заявив, що Даугуле ніколи не працювала на телеканалах Віктора Медведчука та «ніколи не займалася політичною пропагандою». Також канал заявив, що Даугуле «ніколи не працювала на телеканалах Петра Порошенка».

Мовник не має «жодних сумнівів ні щодо її професіоналізму, ані щодо її проукраїнської громадянської позиції, яку Даугуле публічно неодноразово заявляла».

«Кожен журналіст, ведучий, редактор, який працює на каналах груп, є працівником українського інформаційного фронту. З великим здивуванням редакція НІС побачила у списку "неугодних" телеведучих – Анастасію Даугуле».

«Інтер» заявляє, що Даугуле ніколи не вела політичних програм, а з групою «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер» як телеведуча новинного блоку марафону «Єдині новини» працює з першого дня війни.

«Весь цей час Анастасія працювала у Києві, хоча мала змогу виїхати за кордон. Разом із редакцією вона цілодобово перебувала на студії та працювала у столиці у найважчий з воєнної точки зору час. Як ї її колеги з інших телеканалів - Тетяна Гончарова, Назар Довгий і Тигран Мартиросян.

Крім того, Анастасія Даугуле, як і більшість телеведучих "Інтера" та колег з інших каналів, працює кореспондентом і знімає матеріали, зокрема, і з небезпечних зон. Вважаємо, що професійний внесок Анастасії Даугуле в марафон Єдині новини є незаперечним...».

Свою особисту позицію щодо заклику відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, котрі в минулому поширювали проросійську пропаганду, Анастасія Даугуле виклала у фейсбуці, назвавши заяву медійників «полюванням на відьом».

Читайте також: 

Нагадаємо, що Анастасія Даугуле та Андрій Доманський були ведучими традиційних концертів «Інтера» до 9 травня.

У 2018 році під час концерту Доманський заявив наступне: «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельної ходи нашою столицею, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників».

Анастасія Даугуле додала: «І нехай іноді нам здається, що всі проти нас, що ми чужі у своїй країні. Але це не так. Нас багато. Нас сотні у цьому залі та мільйони – перед екранами телевізорів».

Фото: Inter Media Group

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13741
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
723 дн. тому
Нормальні ведучі, які ніколи не кликали сюди русні, але й до тутешніх рагулів шани не мали - звідтси тепер й смород. Не подобається? Дивіться канали пороха чи скрипіна з дроздовим, фаріон та рагулихою
Надія
724 дн. тому
Давно треба розібратися хто веде всеукраїнський марафон. Було моторошно під час окупації слухати новини від тих, хто ненавидів українське і своїми діями закликали русню сюди, а інших джерел інформації не було. Треба щоб до марафону були допущені ті, хто весь час займав чітку позицію, кому можна довіряти і кого поважаєш. І зробити це треба було відразу. Ніяких мосійчук та їй подібних там бути не може!
квітень
724 дн. тому
Влада у випадку невідсторонення отих рашиських помічників , руки у яких по плечі у крові українців, від ефірів покаже , що вона також є посібниками рашистів, а всі її заяви є брехнею ! Помічники вбивць покривають один одного ! Народ України проклинає отих даугулє, доманських, гончарових, довгих, мартиросянів та їхніх покровителів у владі !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду