Twitter почне брати $20 на місяць за синю галочку

Twitter почне брати $20 на місяць за синю галочку

31 Жовтня 2022
2545
31 Жовтня 2022
09:01

Twitter почне брати $20 на місяць за синю галочку

2545
Twitter почне стягувати $20 на місяць за синю галочку верифікації.
Twitter почне брати $20 на місяць за синю галочку
Twitter почне брати $20 на місяць за синю галочку

Соціальна мережа Twitter, яку наприкінці минулого тижня купив мільярдер Ілон Маск, стягуватиме з користувачів $20 на місяць за галочку верифікації. Про це пише The Verge.

За даними джерел видання, сутність нововведень полягає в тому, щоб замінити Twitter Blue, додаткову підписку компанії вартістю $4,99, на дорожчу підписку, яка включає верифікацію акаунту.

Наразі Twitter планує стягувати $19,99 за нову передплату Twitter Blue. 

Верифіковані користувачі мають 90 днів, щоб підписатися або втратити свою синю галочку.

Тим, хто відповідає за реалізацію цього нововведення, дали термін до 7 листопада. Як пише видання, Маск поставив співробітникам ультиматум: укластися в строк із запровадженням платної верифікації чи звільнитися.

За кілька місяців до того, як Маск придбав компанію, він ясно дав зрозуміти, що хоче змінити те, як Twitter перевіряє облікові записи та обробляє ботів. У неділю він написав у Twitter: «Весь процес перевірки перебудовується просто зараз».

Раніше стало відомо, що Маск звільнив кількох провідних менеджерів компанії, а також впровадить у Twitter раду з модерації контенту.

Нагадаємо, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду