Уряд США перевірить угоду Маска про купівлю Twitter за $44 млрд

Уряд США перевірить угоду Маска про купівлю Twitter за $44 млрд

25 Жовтня 2022
878
25 Жовтня 2022
08:25

Уряд США перевірить угоду Маска про купівлю Twitter за $44 млрд

878
Перевірка стосуватиметься загрози національній безпеці.
Уряд США перевірить угоду Маска про купівлю Twitter за $44 млрд
Уряд США перевірить угоду Маска про купівлю Twitter за $44 млрд

Офіційні особи США розглядають намір Ілона Маска завершити угоду і таки придбати соцмережу Twitter за $44 млрд з точки зору питання національної безпеки. Про це пише mind.ua з посиланням на Business Insider та Bloomberg.

Президент США Джо Байден може заблокувати придбання, якщо офіційна перевірка порадить йому це зробити. Плани Маска щодо купівлі Twitter за допомогою «недружніх» іноземних інвесторів, включаючи принца Саудівської Аравії Аль-Валіда бін Талала, суверенний фонд Катару та Binance Holdings, яку заснував китайський бізнесмен, стурбували чиновників адміністрації Байдена, повідомили джерела Bloomberg.

Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS), який розглядає іноземні поглинання американських підприємств, проведе перевірку безпеки, якщо «транзакція загрожує завдати шкоди національній безпеці Сполучених Штатів». Під час розгляду транзакції CFIUS може рекомендувати президентові призупинити або заборонити угоду.

Маск і сам хотів відмовитися від угоди, але не зміг зробити це.

У березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Фото Pixabay

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду