Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії

Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії

20 Жовтня 2022
2467
20 Жовтня 2022
15:53

Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії

2467
Ліз Трасс заявила, що не може виконати мандат, за яким була обрана на посаду.
Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії
Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Елізабет Трасс подала у відставку через шість тижнів після свого призначення на цю посаду. Про це повідомляє ВВС News Україна.

Трасс сказала, що повідомила королю Чарльзу, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. 

В присутності десятків репортерів Трасс сказала, що прийшла на посаду в період «великої економічної та міжнародної нестабільності».

Трасс додала, що залишатиметься прем'єр-міністром, доки не буде обраний наступник. Вибори нового керівника Консервативної партії мають бути вже наступного тижня.

У вересні Трасс замінила на посаді прем'єра Бориса Джонсона, якого критикували за неефективну роботу під час кризи, яка виникла внаслідок пандемії коронавірусу та війни Росії проти України. Окремо опоненти прем'єра критикували його кадрову політику, а також за те, що Джонсон нехтував коронавірусними обмеженнями.

У кабінеті Джонсона Трасс обіймала посаду міністра закордонних справ Великої Британії.

Як зауважує ВВС, Ліз Трасс перебувала на посаді лише 45 днів – це найкоротший термін перебування на посаді прем'єр-міністра Великої Британії. Другим «найкоротшим» прем'єр-міністром був Джордж Каннінг, який пропрацював 119 днів до своєї смерті в 1827 році.

Фото: Foreign, Commonwealth & Development Office/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2467
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
555 дн. тому
Ще одна істота по розпалюванню війни у банці з православним Злом, пішла. Так буває, коли приймаєш якусь сторону суцільного зла - така Карма. Зла, яке приходить до влади брехнею, узурпує владу, всюди розставляє своїх друзів, решту посад продає, бреше та фальшує все життя в країні. Зовсім випадково, як Сталін, Лукашенко, Кастро, Пол Пот, Кім Ір Сен з потомством, опиняється в центрі конфлікту. Зло, яке заради відновлення миру, біснувато вимагає більше зброї та зачиняє свій народ у концтаборі, бо йому потрібні тіла, які спрямують ту зброю проти таких самих засліплених іншим мерзотником. Зло, яке саме ж і виховало ворога навчивши на ІСТV старого кучмівського Пінчука, головного пропагандиста Кісельова. Зло, яке саме ж і озброїло ворога (Кучма) продавши йому ракети, літаки, а потім переклало провину на когось. Все для відновлення миру до останнього мешканця. Чекаємо маразматика Байдена. Всім їм разом з Путіним, Мадуро, Чаушеску, Караджичем створити кампанію Кобзону з Задорновим.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду