Британське ЗМІ закликало провести загальні вибори у країні

Британське ЗМІ закликало провести загальні вибори у країні

26 Жовтня 2022
652
26 Жовтня 2022
16:17

Британське ЗМІ закликало провести загальні вибори у країні

652
Таблоїд The Mirror створив петицію.
Британське ЗМІ закликало провести загальні вибори у країні
Британське ЗМІ закликало провести загальні вибори у країні

Британське видання The Mirror закликало провести загальні вибори у Великій Британії, а не призначати чергового прем'єр-міністра. Відповідну петицію вони розмістили на сайті.

«Ми вимагаємо загальних виборів прямо зараз! Цей уряд торі перетворив центр влади на вигідне місце для низки невдалих лідерів. Це зловживання демократією має припинитися. Кільком тисячам членів Консервативної партії не можна дозволити нав’язувати цій країні одного дурного прем’єр-міністра за іншим. Британська громадськість має вирішити, хто керуватиме країною. Британська громадськість заслуговує на краще, вона заслуговує на загальні вибори», — так звучить пояснення до петиції.

Її підписали вже близько 140 тисяч виборців. До слова, загальних виборів вимагає і лідер лейбористів.

Петиція з'явилася після призначення Ріші Сунака 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єром цього року і увійде на Даунінг-стріт як наймолодший очільник уряду за останні два століття.

Також на посаду лідера партії претендував експрем'єр Борис Джонсон. Однак Джонсон 23 жовтня оголосив про свою відмову від боротьби за посаду.

Це не перша спроба Сунака очолити уряд. У серпні він був одним із фаворитів перегонів за місце прем'єра, яке звільнилося після відставки Бориса Джонсона.

Члени Консервативної партії тоді обрали прем'єром Ліз Трасс, яка 20 жовтня подала у відставку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду