Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії

Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії

25 Жовтня 2022
725
25 Жовтня 2022
14:03

Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії

725
Король Британії Чарльз III попросив колишнього міністра фінансів Ріші Сунака сформувати уряд.
Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії
Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Sky News.

Король прийняв Ріші Сунака у Букінгемському палаці. 

Сунак став 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єром цього року і увійде на Даунінг-стріт як наймолодший очільник уряду за останні два століття.

42-річний Сунак входить до списку 250 найбагатших британців, значною мірою він потрапив туди завдяки своїй дружині Акшаті Мурті, яка є дочкою індійського бізнесмена-мільярдера Нараяни Мурті. 

У політиці Сунак перебуває з 2015 року і до призначення прем’єром він встиг попрацювати в парламентському комітеті з питань екології та у міністерствах житлобудування й фінансів (останнє він очолював з лютого 2020 по липень 2022 року).

Перед цим попередниця Сунака Ліз Трасс прибула до короля на аудієнцію, щоб офіційно заявити про свою відставку. Король відставку прийняв.

Також на посаду лідера партії претендував експрем'єр Борис Джонсон. Однак Джонсон 23 жовтня оголосив про свою відмову від боротьби за посаду.

Це не перша спроба Сунака очолити уряд. У серпні він був одним із фаворитів перегонів за місце прем'єра, яке звільнилося після відставки Бориса Джонсона.

Члени Консервативної партії тоді обрали прем'єром Ліз Трасс, яка 20 жовтня подала у відставку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду