Британський уряд очолить Елізабет Трасс

Британський уряд очолить Елізабет Трасс

5 Вересня 2022
889
5 Вересня 2022
14:47

Британський уряд очолить Елізабет Трасс

889
Формально Трасс на посаду має призначити королева Єлизавета ІІ, це відбудеться 6 вересня.
Британський уряд очолить Елізабет Трасс
Британський уряд очолить Елізабет Трасс

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс стане новим прем'єр-міністром, замінивши на цій посаді Бориса Джонсона

Як повідомляє ВВС News Україна, спеціальне засідання Консервативної партії оголосило Трасс новим лідером політсили. Це означає, що Трасс автоматично стане новим прем'єром Великої Британії. Конкурентом Трасс був ексканцлер казначейства Ріші Сунак.

Формально Трасс ще має призначити королева Єлизавета ІІ, це відбудеться 6 вересня.

«У середині серпня Ліз Трасс, за даними одного з опитувань, обходила суперника на виборах голови Консервативної партії Ріші Сунака з величезним розривом: за неї були 60% опитаних членів партії, за Сунака – 28%», – пише ВВС News Україна.

Нагадаємо, 7 липня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде з посади голови уряду та  лідера Консервативної партії.  

Прем'єра критикували за неефективну роботу під час кризи, яка виникла внаслідок пандемії коронавірусу та війни Росії проти України. Окремо опоненти прем'єра критикували його кадрову політику, а також за те, що Джонсон нехтував коронавірусними обмеженнями.

На початку червня прем’єр-міністр витримав вотум недовіри у Палаті громад, хоча його перевага була мінімальною.

Однак вже на початку липня Джонсон зіштовхнувся з масштабною урядовою кризою, коли п'ять міністрів Кабміну пішли у відставку, закликавши прем'єра вчинити так само.

Борис Джонсон обійняв посаду голови уряду у 2019 році. Він увійшов до числа британських прем'єрів, які перебували на своїй посаді найменше часу, пише ВВС. Підрахунок ведеться серед глав держав, які обиралися з початку 1900 років.

Загалом Джонсон був прем'єром два роки і 349 днів, це сьомий рядок у цьому рейтингу.

Фото: Foreign, Commonwealth & Development Office/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду