detector.media
20.10.2022 15:53
Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії
Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єра Великої Британії
Ліз Трасс заявила, що не може виконати мандат, за яким була обрана на посаду.

Прем'єр-міністр Великої Британії Елізабет Трасс подала у відставку через шість тижнів після свого призначення на цю посаду. Про це повідомляє ВВС News Україна.

Трасс сказала, що повідомила королю Чарльзу, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. 

В присутності десятків репортерів Трасс сказала, що прийшла на посаду в період «великої економічної та міжнародної нестабільності».

Трасс додала, що залишатиметься прем'єр-міністром, доки не буде обраний наступник. Вибори нового керівника Консервативної партії мають бути вже наступного тижня.

У вересні Трасс замінила на посаді прем'єра Бориса Джонсона, якого критикували за неефективну роботу під час кризи, яка виникла внаслідок пандемії коронавірусу та війни Росії проти України. Окремо опоненти прем'єра критикували його кадрову політику, а також за те, що Джонсон нехтував коронавірусними обмеженнями.

У кабінеті Джонсона Трасс обіймала посаду міністра закордонних справ Великої Британії.

Як зауважує ВВС, Ліз Трасс перебувала на посаді лише 45 днів – це найкоротший термін перебування на посаді прем'єр-міністра Великої Британії. Другим «найкоротшим» прем'єр-міністром був Джордж Каннінг, який пропрацював 119 днів до своєї смерті в 1827 році.

Фото: Foreign, Commonwealth & Development Office/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY