Український фільм «Мати апостолів» отримав три нагороди фестивалю в Нью-Йорку

Український фільм «Мати апостолів» отримав три нагороди фестивалю в Нью-Йорку

27 Травня 2021
2288
27 Травня 2021
20:14

Український фільм «Мати апостолів» отримав три нагороди фестивалю в Нью-Йорку

2288
Стрічка про жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році.
Український фільм «Мати апостолів» отримав три нагороди фестивалю в Нью-Йорку
Український фільм «Мати апостолів» отримав три нагороди фестивалю в Нью-Йорку

Картина «Мати апостолів», що висвітлює війну на Донбасі, стала найкращим повнометражним фільмом Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, три нагороди фестивалю в Нью-Йорку дісталися саме фільму "Мати апостолів" режисера Зази Буадзе.

Стрічка отримала нагороду в категоріях «Найкраща жіноча роль» і «Кращий сценарій».

Головну роль зіграла лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслужена артистка України Наталія Половинка.

Як сказала Наталія, за словами режисера стрічки, сценарій писав саме для неї.

«Я думаю, що він бачив фільм „Брати. Остання сповідь“, режисера Вікторії Трофименко і почув мене як співачку. Потім були проби інших, але повернувся до мене», – поділилася актриса в інтерв'ю журналістці Світлані Розторгуєвій.

«Грати цю роль трудно, а вживатися не так складно. Тому що, навколо нас живуть матері, які втрачають дітей на війні, і ти знаєш ці історії», – додала Наталія Половинка.

Додамо, що Ратха Макеєнкова і Заза Буадзе отримали відзнаку фестивалю за кращий сценарій.

Фестиваль проходив 21-24 травня цього року. З 900 заявок до участі в конкурсі відібрали 100 фільмів з 43 країн світу.

«Мати апостолів» заснований на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році.

Під час пошуків сина-льотчика, літак якого збили над окупованою територією, мати опиняється в чужому світі, сповненому ненависті і страждань. Вона не тільки шукає сина, а й змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.

І, головне, змінюється сама, знаходячи в собі сакральну силу. Для зйомок фінальної сцени фільму була створена найбільша в Європі декорація катастрофи літака АН-26.

Головні ролі у фільмі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. 

Раніше проєкт «Стоп-Земля» отримав підтримку Українського культурного фонду та став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. «Стоп-Земля» вже отримав нагороди копродукційного ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch та Producer's Network Award.

А також його назвали одним із найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2017-му році. Під час лабораторії Міжнародного фестивалю New Horizons (Вроцлав, Польща) фільм отримав відзнаку Лондонської кіноакадемії. Нагорода також передбачає консультації щодо сценарію.

Фото: mother-apostles-film.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2288
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду