Український фільм «Мати Апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії

Український фільм «Мати Апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії

16 Листопада 2021
1596
16 Листопада 2021
11:04

Український фільм «Мати Апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії

1596
Раніше стрічку відзначали на фестивалях у США, Іспанії та Канаді.
Український фільм «Мати Апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії
Український фільм «Мати Апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії

Українська воєнна драма «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе отримала чотири нагороди на сімнадцятому Terni Film Festival в Італії. Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Фільм виборов Гран-прі фестивалю, а також нагороди за найкращу актрису (Наталія Половинка), найкращий саундтрек (Роман Григорів та Ілля Разумейко) і нагороду екуменічного журі Ватикану за єдність різних культур і вірувань.

«Це дуже важливі для мене перемоги фільму. Як ми, так і журі зі священників з цілого світу, були здивовані й втішені, що вони зійшлися з вибором найкращого фільму фестивалю з мистецьким журі, їхні слова: "Це не лише професійна перемога, а й духовна, людська". Я вірю, що кожна перемога нашого фільму – це крок до перемоги у цій війні», – прокоментувала перемогу фільму виконавиця головної ролі Наталія Половинка.

«Мати Апостолів» знято на основі реальних історій матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році. Головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, і вирушає на його пошуки. При цьому ніхто напевне не може сказати, чи вижив її син.

Картину «Мати Апостолів» створено компанією «Студія "Золоте Руно"».

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспанії, отримав нагороди на кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді.

Проєкт стрічки брав участь у пітчингу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018 році під назвою «Повернення» й отримав майже 25 млн грн державної фінансової підтримки (100% бюджету).

Terni Film Festival – міжнародний кінофестиваль, присвячений питанням духовності, проблемам расизму, міграції та інтеграції, інвалідності та гендеру, міжрелігійним відносинам та навчанню молоді волонтерству. Фестиваль організовує Інститут теологічних та історико-соціальних досліджень ISTESS, єпархія Терні-Нарні-Амелія, Папський інститут сім'ї Іоанна Павла II та Єпископальна конференція Умбрії, під патронатом Папської ради з культури.

Фото: пресслужба Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1596
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду