detector.media
18.10.2022 20:02
Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»
Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»
Раніше Київ уже отримав від Альянсу надійні системи протиповітряної оборони.

Найближчими днями Україна отримає засоби для протидії іранським дронам-камікадзе, які Росія активно використовує для атак на українські міста. Про це сказав генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг, пише «Європейська правда».

Заяву Столтенберг зробив під час дискусії на Берлінському зовнішньополітичному форумі у вівторок, 18 жовтня.

«Найважливіше, що ми можемо зробити, – це виконати те, що пообіцяли члени Альянсу: активізувати і надати ще більше систем протиповітряної оборони. Найближчими днями Україна отримає системи протидії безпілотникам, зокрема, виробництва Ірану», – сказав генсек НАТО.

Коментуючи роль Тегерану в допомозі російським силам, Столтенберг наголосив, що «жодна держава не має підтримувати незаконну війну Росії проти України».

Як нагадав генсек НАТО, раніше Київ уже отримав від Альянсу системи протиповітряної оборони, що «змінили ситуацію на полі бою».

Нагадаємо, у МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії.  Міністр Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на офіційний Тегеран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців. Як ідеться в заяві, жорсткі заходи проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати Росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України.

Фото: сайт НАТО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY