Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів

Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів

14 Жовтня 2022
11650
14 Жовтня 2022
22:31

Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів

11650
У Росії у прокат вийшов фільм «Серце Парми», один із продюсерів стрічки — українець Влад Ряшин.
Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів
Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів

В Українській кіноакадемії заявили, що продюсер Влад Ряшин вже не є її членом. Про це «Детектору медіа» повідомила PR-директорка Української кіноакадемії Тетяна Власова.

«Влад Ряшин вийшов із Української Кіноакадемії і наразі він не є її членом. Ряшин вийшов зі складу Правління та Української кіноакадемії в березні. Ми писали на наших ресурсах про те, що він вийшов зі складу Правління, адже завжди повідомляємо про зміни саме у складі Правління», – повідомила Власова.

Нагадаємо, у Росії у прокат вийшов фільм «Серце Парми» за романом Олексія Іванова. Фільм знятий за підтримки Фонду кіно та каналу «Россия 1», його бюджет майже десять мільйонів доларів. Один із продюсерів стрічки — українець Влад Ряшин. Його компанія Star Media зазначається у титрах як один із виробників.

Детальніше про російську стрічку читайте в колонці Лєни Чиченіної «Лідером прокату в Росії став фільм "Серце Парми"».

Зауважимо, станом на 14 жовтня Ряшин був у переліку членів Української кіноакадемії, але, вочевидь, був видалений з нього після публікації оглядачки «ДМ». Українська кіноакадемія не повідомляла, що Ряшин більше не є її членом. Як і про те, що частина кіноакадеміків відмовилися від членства, бо не були згідні із виключенням Сергія Лозниці. 

Влад Ряшин – український продюсер, засновник кінокомпанії Star Media – виробника, дистриб'ютора та власника авторських прав на теле- і кіноконтент.  Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24-го лютого кінокампанію швидко перейменували на UP Hub. А гендиректорка Ольга Пантелеймонова заявила, що існувало дві абсолютно незалежні компанії: українська Star Media і російська Star Media Distribution.

Раніше Українська кіноакадемія позбавила членства кінорежисера Сергія Лозницю. Зокрема, Українська кіноакадемія звернулася до світової спільноти з проханням не позиціонувати Лозницю як представника української культурної сфери.  

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11650
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ветеран
558 дн. тому
Ряшин був тим, хто iніціював створення Української квноакадемії. Тепер сіра маса невдах з радістю займає перші місця у черзі на заслужене забуття…
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду