detector.media
14.10.2022 22:31
Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів
Українська кіноакадемія прибрала Влада Ряшина з переліку членів
У Росії у прокат вийшов фільм «Серце Парми», один із продюсерів стрічки — українець Влад Ряшин.

В Українській кіноакадемії заявили, що продюсер Влад Ряшин вже не є її членом. Про це «Детектору медіа» повідомила PR-директорка Української кіноакадемії Тетяна Власова.

«Влад Ряшин вийшов із Української Кіноакадемії і наразі він не є її членом. Ряшин вийшов зі складу Правління та Української кіноакадемії в березні. Ми писали на наших ресурсах про те, що він вийшов зі складу Правління, адже завжди повідомляємо про зміни саме у складі Правління», – повідомила Власова.

Нагадаємо, у Росії у прокат вийшов фільм «Серце Парми» за романом Олексія Іванова. Фільм знятий за підтримки Фонду кіно та каналу «Россия 1», його бюджет майже десять мільйонів доларів. Один із продюсерів стрічки — українець Влад Ряшин. Його компанія Star Media зазначається у титрах як один із виробників.

Детальніше про російську стрічку читайте в колонці Лєни Чиченіної «Лідером прокату в Росії став фільм "Серце Парми"».

Зауважимо, станом на 14 жовтня Ряшин був у переліку членів Української кіноакадемії, але, вочевидь, був видалений з нього після публікації оглядачки «ДМ». Українська кіноакадемія не повідомляла, що Ряшин більше не є її членом. Як і про те, що частина кіноакадеміків відмовилися від членства, бо не були згідні із виключенням Сергія Лозниці. 

Влад Ряшин – український продюсер, засновник кінокомпанії Star Media – виробника, дистриб'ютора та власника авторських прав на теле- і кіноконтент.  Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24-го лютого кінокампанію швидко перейменували на UP Hub. А гендиректорка Ольга Пантелеймонова заявила, що існувало дві абсолютно незалежні компанії: українська Star Media і російська Star Media Distribution.

Раніше Українська кіноакадемія позбавила членства кінорежисера Сергія Лозницю. Зокрема, Українська кіноакадемія звернулася до світової спільноти з проханням не позиціонувати Лозницю як представника української культурної сфери.  

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY